ροή ειδήσεων

Έρχονται Malls στις γειτονιές

Κονδύλι 1,2 εκατ. ευρώ από κοινοτικό πρόγραμμα αναμένεται να προκηρύξει στο τέλος του μήνα η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό να δοθεί κίνητρο για τη δημιουργία μικρών ανοικτών εμπορικών κέντρων (open malls)...
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», η δράση αυτή είναι πιλοτική και αφορά πέντε εμπορικούς συλλόγους:
•της Αθήνας
•της Θεσσαλονίκης
•του Πειραιά
•της Πάτρας
•της Λάρισας
Οπως σημειώνει το «Εθνος», τα open malls είναι η απάντηση των εμπορικών συλλόγων στους μεγάλους του εμπορίου. Το κόστος για την κατασκευή τους δεν είναι τεράστιο, ενώ για τη δημιουργία τους απαιτούνται λίγα πράγματα όπως πεζοδρομήσεις, ειδικές σημάνσεις, χώροι στάθμευσης, χώροι φύλαξης και ψυχαγωγίας παιδιών, φυτεύσεις δέντρων και άλλων φυτών, συντονισμένες προωθητικές ενέργειες (π.χ. κάρτες πιστότητας)αλλά και τουλάχιστον 50 καταστήματα που να επιθυμούν να έχουν... κοινή βιτρίνα σε ένα χώρο 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου (1.000 στρεμμάτων).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον οδηγό που έχει ετοιμάσει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου προϋπόθεση για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου αποτελούν τα εξής:
•Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα συμβληθούν με τους εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους να είναι τουλάχιστον 50.
•Ο οριοθετημένος χώρος του «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) η συνολική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1Km2.
Τα πλεονεκτήματα
Η υλοποίηση και συντονισμός των ενεργειών θα γίνεται από τους οικείους εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους με την ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων.
Η δημιουργία open malls αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την ποιοτική εξυπηρέτησή τους, να αυξήσει της ανταγωνιστικότητα αλλά και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και να τονώσει την αγορά στα εμπορικά κέντρα των πόλεων.
Ωφελημένοι, στην περίπτωση που προχωρήσει η δράση αυτή η οποία θα συντονιστεί από τους κατά τόπους εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, θα είναι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *