ροή ειδήσεων

Αντίστρoφη μέτρηση για «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμoύς α' κατοικίας

Aτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με κύριο θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που θα αναλάβει τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» ...και των πλειστηριασμών α' κατοικίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης

Το όλο θέμα υπάγεται στα προαπαιτούμενα της Τρόικα και την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για το ζήτημα.
Ο χρόνος πιέζει καθώς το 2015 θα ξεκινήσει η πλήρης διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των πλειστηριασμών α' κατοικίας και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το Συμβούλιο θα είναι λειτουργικό στο τέλος του 2014, ενώ οι προτάσεις του πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κομμάτων και της τρόικας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς συναντήθηκαν σήμερα με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους υπουργούς με στόχο να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελέσει το νέο συμβούλιο που θα απασχοληθεί με την οριστική διευθέτηση των κανόνων για τα ιδιωτικά χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στόχος της ομάδας αυτής θα είναι να τεθεί η βάση συζήτησης για το όριο διαβίωσης και ο ορισμός για τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη», αλλά αυτά που θα εφαρμοστούν θα πρέπει να έχουν την έγκριση των κομμάτων και της τρόικας.
Στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν νούμερα αλλά οι εκκρεμότητες του κάθε υπουργείου και όπως σχολίασαν μετά τη συνεδρίαση στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινωνικά αποδεκτό και δίκαιο σύστημα οσο το δυνατόν πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Τέλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υιοθέτηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ στην οικονομία μας, στελέχη του υπουργείου σχολίασαν ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η μάχη κατά της ακρίβειας και ότι θα υιοθετηθεί η πλειοψηφία των συστάσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις.
Όσο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ανέφεραν ότι η πρόταση της Τρόικα είναι ακόμη πιο συνολική και ζητά άρση περιορισμών συνολικά στη λειτουργία των φαρμακείων «αλλά στόχος», όπως σημείωσαν, «είναι στο τέλος της ημέρας να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/2/14 22:19

    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΕΛΕΕΙΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ...ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΣΚΟΡΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΌΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ! ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *