ροή ειδήσεων

Έρχεται το OUTERNET το Διαστημικό free Wi-fi

Μια εταιρεία της Νέας Υόρκης θα εκπέμπει δωρεάν Wi-fi στην Γη από το διάστημα, μέχρι το του 2015. Μια νέα εταιρεία που ονομάζεται «Outernet» πραγματοποιεί το όνειρο του Tesla...

Ξεχάστε το Internet, σύντομα θα υπάρχει το OUTERNET. Αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα σκοπεύει να εκτοξεύσει εκατοντάδες μικροσκοπικούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά τον Ιούνιο του 2015.

Κάθε δορυφόρος θα εκπέμπει το Internet σε τηλέφωνα και υπολογιστές δίνοντας δωρεάν πρόσβαση σε δισεκατομμύρια ανθρώπους στην γη.

Οι πολίτες χωρών όπως η Κίνα και η Βόρεια Κορέα που έχουν online λογοκρισία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Τίποτα δεν είναι τεχνικώς αδύνατο σε αυτό το θέμα. Το σχέδιο της εταιρείας είναι να εκτοξεύσει εκατοντάδες χαμηλού κόστους δορυφόρους μινιατούρες, γνωστούς ως Cubesats, σε χαμηλή τροχιά.

Έτσι, κάθε δορυφόρος θα λαμβάνει πληροφορίες από ένα δίκτυο επίγειων σταθμών σε όλη την γη.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως User Datagram Protocol (UDP) multitasking, που είναι το μοίρασμα των πληροφοριών μεταξύ των χρηστών σε ένα δίκτυο, το Outernet θα εκπέμπει πληροφορίες στους χρήστες.

Όπως λαμβάνεται το σήμα στην τηλεόραση σας και σερφάρετε στα κανάλια, το Outernet θα εκπέμπει το Internet σε εσάς και θα σας επιτρέπει να ανοίξετε ορισμένες ιστοσελίδες.

Φέτος τον Ιούνιο το Outernet project θα αναπτύξει τους πρωτότυπους δορυφόρους για να δοκιμάσει την τεχνολογία της η εταιρεία.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 θα ζητήσουν από την NASA να δοκιμάσει την τεχνολογία τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αρχάς το 2015 σκοπεύουν να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν και να εκτοξεύουν τους δορυφόρους. Τον Ιούνιο του 2015 η εταιρεία θα ξεκινήσει να εκπέμπει το Outernet από το διάστημα.

«Εχουμε μια πολύ καλή αντίληψη για τα κοστολόγια, καθώς και εμπειρία εργαζόμενοι με διάφορα διαστημόπλοια» είπε ο επικεφαλής του Outernet, ο οποίος απάντησε σε μερικές ερωτήσεις σχετικά στο Reddit.

Δεν υπάρχει αρκετή πρωτότυπη έρευνα, γιατί η περισσότερη έρευνα έχει γίνει από άλλα μικρά δορυφορικά προγράμματα και πειράματα.

Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που να είναι τεχνικά αδύνατο σε αυτό.



Όμως, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών προσπαθούν να σταματήσουν το έργο προτού να απογειωθεί, Karim, δήλωσε: «Θα παλέψουμε … και θα κερδίσουμε»

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το Outernet σκοπεύει να ζητήσει από την NASA άδεια να δοκιμάσει την τεχνολογία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο τελικός τους σκοπός είναι να αρχίσει η ανάπτυξη των δορυφόρων του Outernet στην χαμηλή γήινη τροχιά τον Ιουνιο του 2015.
daily mail

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *