ροή ειδήσεων

Ryanair: Πότε να ψάξετε για φθηνά εισιτήρια

Πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την αναγγελία δημιουργίας νέας βάσης της Ryanair στην Αθήνα. Για τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας.... το θέμα δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, τα φθηνά ταξίδια της Ryanair έχουν μπει στη ζωή τους εδώ και αρκετό καιρό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ryanair έχει φθηνούς ναύλους. Πιθανότατα θα γνωρίζετε κάποιον που να μπορεί να σας επιβεβαιώσει ότι έχει ταξιδέψει στη Ρώμη με επιστροφή από 30 ευρώ. Αν όμως κάνετε μια τυχαία αναζήτηση πτήσεων, ίσως δεν βρείτε παρά μόνο ακριβά εισιτήρια.

Εμπειρικοί κανόνες για αναζήτηση προσφορών

Η γνώση και η εμπειρία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εύρεση προσφορών. Για να έχετε καλές πιθανότητες να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Ryanair, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα προσφορών της εταιρείας:
Προσφορές ανακοινώνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Οι προσφορές της Ryanair ανακοινώνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, μάλιστα την Τρίτη συνήθως βρίσκουμε καλύτερες προσφορές σε σχέση με την Παρασκευή. Αν ψάχνετε για εξαιρετικά φθηνά εισιτήρια, η καλύτερη στιγμή για να τα βρείτε είναι χαράματα Τρίτης.
Ψάξτε για εισιτήρια 2 – 3 μήνες πριν. Οι προσφορές της Ryanair συνήθως αφορούν διάστημα 2-3 μηνών αργότερα. Δεν έχει νόημα να ψάχνετε για προσφορές 6 μήνες πριν την ημερομηνία που θέλετε να ταξιδέψετε, το σίγουρο είναι ότι δεν θα βρείτε κάτι φθηνό.

Δεν είναι όλες οι προσφορές πρωτότυπες. Οι προσφορές της Ryanair αφορούν ταξίδια μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα ενός ή δύο μηνών. Άπαξ και ανακοινωθεί για πρώτη φορά, η ίδια προσφορά επαναλαμβάνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή για αρκετές επιπλέον εβδομάδες.

Ακόμη κι αν υπάρχουν μικρές διακυμάνσεις στην τιμή, στις πρωτότυπες προσφορές υπάρχει πάντα καλύτερη διαθεσιμότητα θέσεων. Συνεπώς, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείτε φθηνά εισιτήρια για τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν.
Μην περιμένετε εκπληκτικές προσφορές για Ιούλιο ή Αύγουστο. Αν θέλετε να ταξιδέψετε Ιούλιο ή Αύγουστο, ίσως δεν έχει νόημα να περιμένετε μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο προκειμένου να κάνετε κράτηση. Οι καλοκαιρινές προσφορές -ακόμη κι αν υπάρχουν- δεν είναι τόσο φθηνές όσο αυτές που μπορείτε να βρείτε τον υπόλοιπο χρόνο.
Οι προσφορές ισχύουν για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Οι προσφορές ισχύουν για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ακόμη κι αν η Ryanair θέλει να πιστέψετε το αντίθετο. Μη δίνετε καμία σημασία στον όρο «Εφαρμοστέες ημέρες: Δευτέρα έως Πέμπτη» που αναγράφεται σε κάθε προσφορά της Ryanair, δεν έχει ισχύσει ποτέ μέχρι σήμερα. Ο λόγος που μπορεί να μη βρίσκετε φθηνά εισιτήρια για Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή, είναι ότι κάποιοι άλλοι πρόλαβαν και τα έκλεισαν πριν από εσάς.

Οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τη ζήτηση

Αν δεν ψάχνετε για προσφορές αλλά για εισιτήρια σε λογικές τιμές, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τη ζήτηση. Ξεκινούν από μια μέτρια τιμή, και στη συνέχεια μεταβάλλονται ανάλογα με τις θέσεις που έχουν πουληθεί στη συγκεκριμένη ημερομηνία ή πτήση.

Μην παραξενευτείτε αν κάποιος αγοράσει μετά από εσάς φθηνότερα εισιτήρια για την ίδια πτήση. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί σε πτήση Σαββατοκύριακου ή αργία.
inflight.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *