ροή ειδήσεων

Υπόθεση υποκλοπών: Ελεύθερος ο Καρχιμάκης με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης για την υπόθεση υποκλοπών. Γιατί είχε κληθεί σε απολογία και γιατί κατηγορούνταν. Αναλυτικά όλη η υπόθεση...


Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμύριο ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον ειδικού ανακριτή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.


Ο κ. Καρχιμάκης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ηθική αυτουργία και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, αδίκημα που αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο.

Χαρακτήρισε απολύτως αναληθείς τις κατηγορίες σε βάρος του και εξέφρασε την πίκρα του για το γεγονός, όπως είπε, πως αστήρικτα ψεύδη τον οδήγησαν στη θέση του κατηγορούμενου.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Η υπόθεση ανατέθηκε και διερευνάται από τον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία σε βάρος του, υποστηρίζοντας πως ως βουλευτής προάσπιζε πάντα το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να χαρακτήρισε συκοφαντικές τις καταγγελίες, αποδίδοντας τες σε πολιτικά κίνητρα, επικαλούμενος απόσπασμα από την εν λόγω αναφορά, σύμφωνα με την οποία, η μάρτυρας κατηγορίας αναφέρει ότι συγκεκριμένοι συνάδελφοί της συνδικαλιστές υπέστησαν "ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό άνευ προηγουμένου από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελα του στο υπουργείο και στην υπηρεσία".

Ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ που βρέθηκαν στο γραφείο του, φέρεται να υποστηρίζει πως αυτά έφτασαν ανωνύμως στο γραφείο του σε φάκελο το 2007 και πως από τότε είχε χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό του σε επερώτηση στη Βουλή, στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μειμαράκης.

"Ισως με τις θέσεις που τολμηρά, αταλάντευτα και επίμονα κατά καιρούς εξέφρασα, να ενόχλησα και να κατέστησα αντιπάλους μου διαφόρους. Όμως ποτέ και κανένας δεν αποτόλμησε να αρνηθεί τον πατριωτισμό, την ηθική, την εντιμότητα και την ευσυνειδησία μου", φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Καρχιμάκης.

Υπέρ του πρώην υπουργού κατέθεσαν οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, οι οποίοι τόνισαν τη μάχη που έδινε ο κ. Καρχιμάκης για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Γιατί είχε κληθεί σε απολογία ο Καρχιμάκης

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του κ. Καρχιμάκη πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013, όπου και βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα, τα οποία φέρεται να του τα έδωσε πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Ο κ. Καρχιμάκης κλήθηκε να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία για τις δύο παραπάνω υποθέσεις.

Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.

Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).

Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.
news247

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *