ροή ειδήσεων

10 λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν ταξιδεύετε

Αν θέλετε να αποφύγετε τις κακοτοπιές διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές και περάστε αξέχαστες και το κυριότερο απροβλημάτιστες διακοπές....


Δεν υπολογίζετε προσεκτικά τους χρόνους μετεπιβίβασης στις ενδιάμεσες πτήσεις

Αν δεν ταξιδεύετε με απευθείας πτήσεις και χρειάζεται να κάνετε ορισμένες μετεπιβιβάσεις, τότε αφήστε οπωσδήποτε μιάμιση ώρα μεταξύ των πτήσεων, αν θέλετε να αποφύγετε το τρέξιμο, το άγχος και τα προβλήματα εντοπισμού των αποσκευών σας. Αυτό τουλάχιστον συμβουλεύει η ταξιδιωτική πράκτορας Sally Watkins του Century Travel and Cruises στο Τέξας.

Αν έχετε υπολογίσει μόνο 45 λεπτά ενδιάμεσο κενό χρόνο για τις πτήσεις σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε διάφορα ζητήματα, καθώς συνήθως απαιτείται πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα αεροδρόμια όπου οι πύλες αναχώρησης είναι μακριά η μια από την άλλη. Μη βασίζεστε στις αεροπορικές υπηρεσίες να υπολογίσουν το χρόνο που χρειάζεστε ενδιάμεσα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε μόνοι σας.

Συνήθως «οι πτήσεις δεν μπορούν να κλειστούν αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μετεπιβίβασης σύμφωνα με το κάθε αεροδρόμιο και συνήθως αν υπάρχει ο ελάχιστος χρόνος και οι αεροπορικές σας κλείνουν το εισιτήριο, το πρόγραμμα τις πιο πολλές φορές ακολουθείται», αναφέρει η Watkins.

Δεν εκδίδετε ή δεν ανανεώνετε έγκαιρα το διαβατήριό σας

Η συνηθισμένη διαδικασία έκδοσης ή ανανέωσης του διαβατηρίου σας διαρκεί περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες, άρα μόλις αρχίσετε να οργανώνετε το ταξίδι σας, κάντε την αίτηση που χρειάζεται για το διαβατήριο, αν δεν έχετε ήδη ή σιγουρευτείτε ότι αυτό που έχετε είναι σε ισχύ. Επιπλέον, σε ορισμένες χώρες χρειάζεται το διαβατήριο να έχει ανανεωθεί τους τελευταίους έξι μήνες κι όχι πιο πριν. Φροντίστε, λοιπόν, να μην έχετε εκκρεμότητες με τα χαρτιά σας για να μην αρχίσουν οι διακοπές σας με προβλήματα και στεναχώριες.

Υποτιμάτε την απόσταση του ξενοδοχείου από το κέντρο της πόλης

Όταν επισκέπτεστε μια πόλη, ίσως τελικά είναι καλύτερη και πιο συμφέρουσα λύση να μείνετε σε ένα πιο ακριβό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης αντί σε ένα πιο φθηνό κατάλυμα στα προάστια της πόλης, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα στις μετακινήσεις. Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να επισκεφθείτε διάφορα μέρη ή να ξεκουραστείτε στο δωμάτιο σας, δεν είναι ανάγκη να κουραστείτε προσπαθώντας να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

«Συγκεκριμένα, αν μιλάμε για Ευρωπαϊκή πόλη το μήνα Ιούλιο που έχει ζέστη, θα θέλετε να γυρίσετε στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και να ξεκουραστείτε προτού πάτε για βραδινό», λέει η Watkins. «Αυτό δεν είναι εύκολο να το κάνετε, αν χρειάζεστε μισή ώρα με το λεωφορείο για να πάτε στο ξενοδοχείο». Επιπλέον, αν πρόκειται για οικογενειακές διακοπές, προέχει η ασφάλεια και η άνεση των παιδιών που θα ταλαιπωρηθούν άδικα με τις πολλές μετακινήσεις. «Η ποιότητα είναι πιο σημαντική ακόμα κι από το πιο φθηνό ξενοδοχείο», λέει η Watkins.

Προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολλά σε ένα ταξίδι

«Περάστε το λιγότερο τρεις μέρες όταν ταξιδεύετε σε μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη, το Λονδίνο και το Παρίσι και θα αποκτήσετε υπέροχες αναμνήσεις χωρίς να ξεθεωθείτε», λέει η Watkins. «Πολλοί άνθρωποι λένε ότι θέλουν να περάσουν ένα βράδυ εδώ, ένα βράδυ εκεί κι ένα τρίτο αλλού. Ήρεμα! Μέχρι να φτάσετε, να ξεφορτώσετε τα πράγματα σας και να τακτοποιηθείτε, δεν μένει και πολύς χρόνος για άλλες δραστηριότητες», λέει η Watkins. Βρείτε χρόνο για να περιπλανηθείτε γύρω στην περιοχή έχοντας ένα πρόγραμμα, για παράδειγμα στη Ρώμη, αν επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού, το Κολοσσαίο, και τη Ρωμαϊκή Αγορά σε μια μέρα θα ξεθεωθείτε, ενώ μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά της πόλης στις βόλτες και τους περιπάτους σας.

Δεν είστε ειλικρινείς για τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις σας καθώς και αυτά που απεχθάνεστε

Δεν είναι κακό να θέλετε απλώς να καθίσετε σε μια καφετέρια στο Παρίσι χωρίς να κάνετε τίποτα αντί να επισκεφτείτε όλα τα μνημεία της πόλης, βγάζοντας μυριάδες φωτογραφίες των πάντων. Προτού κανονίσετε ορισμένες από τις δραστηριότητες των διακοπών σας που οι άλλοι επιμένουν ότι θα απολαύσετε, καθίστε και σκεφθείτε σοβαρά πώς θέλετε εσείς να είναι αυτό το ταξίδι και ακολουθήστε τη δική σας σκέψη.

«Πολλοί άνθρωποι προγραμματίζουν ένα ταξίδι όπως θεωρούν ότι πρέπει να είναι, κι όχι όπως πραγματικά το θέλουν», λέει ο Edward Hasbrouck, συγγραφέας του The Practical Noman: How to Travel Around the World. «Αν γενικώς δεν πατάτε στα μουσεία, γιατί στις διακοπές σας σχεδιάζετε επισκέψεις σε μουσεία τη μια μετά την άλλη; Ίσως η έλλειψη αυτογνωσίας να συμβάλλει σε αυτές τις λάθος επιλογές, μαζί και με άλλα πράγματα, όπως η εξάρτηση από τις προτάσεις άλλων ανθρώπων για τις προσωπικές μας επιλογές». Μην ξεχνάτε όμως ότι το ταξίδι είναι δική σας εμπειρία και πρέπει να περάσετε εσείς καλά πάνω από όλα.

Προτιμάτε τα μέρη που πηγαίνουν όλοι οι τουρίστες και δεν τολμάτε να ξεφύγετε από την πεπατημένη

Ίσως είναι δελεαστικό να μπείτε στο πρώτο μαγαζί που θα βρείτε μπροστά σας για να αγοράσετε κάτι ή να γευματίσετε, όμως μια μικρή έρευνα μπορεί να σας οδηγήσει σε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Προκειμένου να εντοπίσετε τα καλύτερα μέρη, «ψάξτε στο διαδίκτυο για blogs που θα δίνουν πληροφορίες για εστιατόρια ή μαγαζιά για ψώνια», συμβουλεύει ο Parker Stanberry, ιδρυτής και επικεφαλής του OasisCollections.com.

«Στην εποχή των social media που ζούμε, αξίζει να προσπαθήσει κανείς να βρει κάποιον που έχει γνώσεις της περιοχής προκειμένου να μάθει περισσότερα πράγματα για το μέρος που θα επισκεφθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη πληροφόρηση από αυτήν που προσφέρει ένας ντόπιος». Για να αποφύγετε τα «τουριστικά» μαγαζιά, έχετε στο νου σας ότι «με κάποιες εξαιρέσεις, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και τα μπαρ, όπως και κάποιες επιλογές μαγαζιών που θα βρείτε να αναφέρονται σε τουριστικούς καταλόγους είναι μέρη που μαζεύουν τουρίστες», λέει ο Stanberry. «Επίσης, χώροι που βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα τουριστικά αξιοθέατα, όπως η κεντρική πλατεία, ο πιο εμπορικός δρόμος, σημαντικά μουσεία, συγκαταλέγονται στα μέρη που "τσιμπούν" τις τιμές και προσελκύουν πολλούς ταξιδιώτες».

Βασίζετε την επιλογή του ξενοδοχείου σας σε φωτογραφίες από διαφημίσεις

Κάθε ξενοδοχείο ή ξενώνας χρησιμοποιεί τις καλύτερες φωτογραφίες που έχει προκειμένου να κάνει το χώρο του προορισμό των τουριστών. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε μια καλύτερη και πιο αυθεντική εικόνα των ξενοδοχείων και των δωματίων για τα οποία ενδιαφέρεστε, καλό είναι να δείτε φωτογραφίες σε αμερόληπτες πηγές, όπως το TripAdvisor.com και το Oyster.com. Μάλιστα, το τελευταίο διαθέτει ειδική κατηγορία, το Oyster's Photo Fakeout που δείχνει τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες των ξενοδοχείων και τις πραγματικές, για να φανούν οι διαφορές, που συχνά είναι αστείες και ελαφρώς απογοητευτικές.

«Παρόλο που γίνεται πολύς λόγος για την αυθεντικότητα των περιγραφών των επισκεπτών στο TripAdvisor, η ιστοσελίδα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ρίξουν μια ματιά σε φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι τουρίστες», λέει ο ειδικός ταξιδιών Brandon Presser. «Είναι μια καλή ευκαιρία να καταλάβει κανείς τι σημαίνει ακριβώς η φράση «με θέα τη θάλασσα» που αναφέρουν πολλά καταλύματα. Επίσης, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει κάποιον από το να στείλει ένα e-mail στο ίδιο το ξενοδοχείο ή να πάρει ένα τηλέφωνο για να ρωτήσει κάποια επιπλέον πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν μέρος μιας βιομηχανίας, μιας βιομηχανίας που έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες».

Διαβάστε όλα τα ψιλά γράμματα στο σύντομο συμφωνητικό που μπορεί να κάνετε για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού

Πολλές φορές οι ταξιδιώτες επιλέγουν να νοικιάσουν έναν χώρο, είτε είναι διαμέρισμα είτε μεγαλύτερο σπίτι και να μην καταφύγουν σε ένα ξενοδοχείο. Ωστόσο, προκειμένου να σας δείξει εμπιστοσύνη και ο σπιτονοικοκύρης του σπιτιού, θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι και να έχετε διαβάσει ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες του συμφωνητικού που θα κάνετε οι δυο σας. Σκεφτείτε ότι «αν εσείς ρωτάτε πράγματα που αναγράφονται στα χαρτιά που υπογράψατε, ο ιδιοκτήτης είναι πολύ πιθανό να σκεφτεί ότι αφού δεν νοιάζεστε να διαβάσετε ενδελεχώς όλο το συμβόλαιο, δεν πήρε τη σωστή απόφαση να σας νοικιάσει το σπίτι του, γιατί δεν παρουσιάζεστε υπεύθυνοι», λέει η Emily Joffrion, διευθύντρια καταναλωτικής στρατηγικής του Airbnb.com. Για να δείξετε αυθεντικό ενδιαφέρον, αν ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι έχει γάτα, υπαινιχθείτε για παράδειγμα ότι αγαπάτε τις γάτες.

Η προσεκτική ανάγνωση μπορεί επίσης να σας εκτοξεύσει στις προτιμήσεις των ιδιοκτητών, που μπορεί να έχουν απορρίψει πολλούς άλλους λιγότερο υπεύθυνους ενοίκους. Πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν ακόμα και κάποια κόλπα, γράφοντας ας πούμε «Αν το διαβάσατε αυτό, αναφέρετε το μπλε χρώμα», ελέγχοντας έτσι ποιος διάβασε τι.

Επιλέγετε ένα απόμερο αεροδρόμιο που είναι φθηνότερο, αλλά καταλήγετε να ξοδεύετε περισσότερα για να φτάσετε στο ξενοδοχείο

Η πτήση προς μια κοντινή πόλη στον προορισμό σας ή ένα απόμερο αεροδρόμιο μπορεί να φαίνεται οικονομική λύση, αλλά τελικά να είναι πολύ ακριβή, αν χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία για να φτάσετε στον προορισμό σας. Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη, τα κόμιστρα ποικίλλουν από 50 δολάρια έως 70 δολάρια από το αεροδρόμιο Newark Liberty International του New Jersey στο Μανχάταν. Τα κόμιστρα από το αεροδρόμιο LaGuardia, που είναι πιο κοντά στο Μανχάταν, ποικίλλουν από 29 δολάρια έως 37 δολάρια.

Διπλασιάστε αυτά τα έξοδα για την άφιξη και την αναχώρηση και έχετε αμέσως επιπλέον 70 δολάρια έξοδα για μετακίνηση, συν το χρόνο που χάνεται για το πήγαινε-έλα. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα πολύ μικρά αεροδρόμια που περιβάλλουν την πόλη που επισκέπτεστε. «Τα μικρότερα αεροδρόμια τείνουν να έχουν χειρότερη υποδομή για τις μετακινήσεις σε διάφορους προορισμούς», λέει ο Presser.

«Οι τιμές των ταξί ενδέχεται να είναι απαγορευτικές». Επίσης, οι φόροι των αποσκευών σε μικρότερα αεροδρόμια μπορεί να είναι επίσης εξωφρενικοί, επομένως αν το εισιτήριο που έχετε βρει δεν είναι πολύ πιο φθηνό και οι έξτρα χρεώσεις δεν είναι μεγάλες, τότε καλύτερα να προτιμήσετε ένα συνηθισμένο και κοινό αεροδρόμιο.

Δηλώνετε συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες για τις οποίες τελικά δεν ενδιαφέρεστε

Όταν μένετε σε ένα ξενοδοχείο που προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες, για τις οποίες χρειάζεται να ενημερωθείτε, δηλώστε συμμετοχή μόνο σε αυτές που σας ενδιαφέρουν πραγματικά. Αν δεν ενδιαφέρεστε, δεν χρειάζεται να χάσετε το χρόνο σας ακούγοντας μια ανούσια ενημέρωση ή να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, καθώς ενδέχεται να σας ενοχλούν διάφοροι υπάλληλοι σε όλη τη διάρκεια των διακοπών σας

Αν, παρόλα αυτά, έχετε πραγματική επιθυμία να ζήσετε κάποια από τις εμπειρίες που σας προσφέρονται, έχετε υπόψη σας ότι συνήθως τίποτα δεν είναι εντελώς δωρεάν, γι' αυτό κρατήστε στο νου σας ότι πρέπει να ξοδέψετε ορισμένα χρήματα που ίσως δεν είχατε υπολογίσει.
πηγή: newsbeast


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *