ροή ειδήσεων

13χρονος κατασκεύασε… πυρηνικό αντιδραστήρα! - βιντεο

Ο δεκατριάχρονος Τζέιμι Εντουαρντς κατάφερε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο σχολείο του...


Ένας 13χρονος αποφάσισε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο σχολείο του και το ανακοίνωσε στους καθηγητές οι οποίοι στην αρχή ανησύχησαν, όμως στην συνέχεια έδωσαν το πράσινο φως στο μαθητή πιστεύοντας οτι δεν θα τα καταφέρει μιας και κανείς στην ηλικία του δεν είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο.

Ο μαθητής από τη Βρετανία όμως προσπάθησε και τα κατάφερε!

Με χρήση πολύ υψηλής ενέργειας, κατάφερε να συνθλίψει δύο άτομα υδρογόνου μετά τη ταχύτατη σύγκρουσή τους, και να δημιουργήσει ένα άτομο ηλίου πράγμα που εξέπληξε και τον ίδιο ο οποίος δήλωσε οτι δεν μπορεί ακόμα να το πιστέψει και οτι όλοι του οι φίλοι έχουν αρχίσει να νομίζουν ότι είναι τρελός.

Μπορεί το πείραμα που επιχείρησε ο 13χρονος μαθητής να μην είναι κάτι καινοτόμο στο τομέα της επιστήμης αφού αναπαράγεται από επιστήμονες σε όλο το κόσμο όμως τα τεράστια ποσά ενέργειας που απελευθερώνονται κατά τη διάσπαση των πυρήνων, θέλουν ειδική μεταχείριση ώστε να μην γίνουν επικίνδυνα ενώ και μόνο η ολοκλήρωση ενός τέτοιου πειράματος από έναν άνθρωπο τόσο μικρής ηλικίας είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Μετά από αυτό ο 13χρονος Τζέιμι Εντουαρντς κατέχει το ρεκόρ και ήδη παρακολουθεί μαθήματα στην ακαδημία του Penwortham Priory.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *