ροή ειδήσεων

1821:ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε' ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ!!! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε' ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ .
Οι υπόδουλοι Έλληνες αποκήρυσσαν τα χριστιανικά ονόματα και ελάμβαναν Ελληνικά. Το πατριαρχείο με εγκύκλιό του απαγόρευσε την Ελληνική ονοματοθεσία.... Ο Αλή πασάς έλεγε:
«Εσείς οι Έλληνες κάτι μεγάλο έχετε βάλει στο μυαλό σας. Δεν βαπτίζετε πια τα παιδιά σας χριστιανικά αλλά Ελληνικά. Σίγουρα κάτι μεγάλο ετοιμάζετε».
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε' ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΑΓΙΟΙ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ :
«Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν, λαμβανομένη ως μία καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος· όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους εις τους Ιερείς των ενοριών σας, και νουθεσίας πνευματικάς εις τους ευλογημένους επαρχιώτας σας, δια να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη, και αφεθέντες της ακαίρου και μηδέν εχούσης το χρήσιμον φιλοτιμίας και επιδείξεως οι γονείς και ανάδοχοι να ονοματοθετώσιν εις το εξής εν τω καιρώ της θείας και μυστικής αναγεννήσεως τα ειθισμένα ταις ευσεβέσιν ακοαίς πατροπαράδοτα χριστιανικά ονόματα των εγνωσμένων τη Εκκλησία και των ενδόξως υπ' αυτής εορταζομένων Αγίων, δια να είναι έφοροι και φύλακες των βαπτιζομένων νηπίων και ταχείς και αδιάλειπτοι χορηγοί της χάριτος αυτών εις τους μετά πίστεως.»
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ :

Ποιος είναι ο Γρηγόριος ο Ε';
Είναι εκείνος που σύνταξε το κείμενο του αφορισμού στα 1799. Και η εκκλησία το βρόντηξε αργότερα στην ανθρωπιά του Καΐρη, όπως η κατάρα τον κεραυνό στο μέτωπο του Κάιν. Του φωτισμένου σοφού, και του ήρωα στους ιερούς αγώνες Καΐρη. Γιατί άρχισε να ξεμπροστιάζει τους παπάδες, και να φωτίζει τον κοσμάκη.
Ποιος είναι ο Γρηγόριος ο Ε';
Είναι ο ίδιος που αφόρισε τον Υψηλάντη και τους Φιλικούς. Το μεγαλείο και το μυστήριο της Εταιρείας.
Θα μου ειπείς πως τον εκρέμασε ο σουλτάνος. Θα σου ειπώ, μα πώς αλλιώς λοιπόν; Επρόδωσε την καταχθόνια συμφωνία τους. Εκοιμήθηκε. Και χωρίς να το νιώσει άφηκε να ξεσφίξει η θηλειά στο λαιμό του ραγιά. Εφούσκωσε στο σκαφίδι το προζύμι του εθνικού άρτου, και πια δεν ημπορούσε να το κρατήσει με τίποτα.
Ποιος είναι ο Γρηγόριος ο Ε';
Είναι αυτός που στα 1819 με πατριαρχικό φιρμάνι απαγόρεψε στους παπάδες να βαφτίζουν τα παιδιά μας με ονόματα ελληνικά. Καταλαβαίνεις τι σου λέω, τίμιε αναγνώστη;
Ποιος είναι ο Γρηγόριος ο Ε';
Είναι ο πατριάρχης που έσκασε από το κακό του, γιατί τον εμπόδισαν και δεν επρόφταξε να αφορίσει το Ρήγα. Το μεγαλομάρτυρα Ρήγα.
Ποιος είναι ο Γρηγόριος ο Ε';
Είναι ο πατριάρχης που βλέπουμε τον ανδριάντα του μπροστά στο εθνικό πανεπιστήμιο. Δίπλα στο Ρήγα. Πού ξανακούστηκε τέτοιο κυλώνειο άγος! Ο Λεωνίδας κι ο Εφιάλτης αγκαλιά. Η ελληνική σχιζοφρένεια αγαλματοποιημένη μπροστά στα πόδια της ελληνικής παιδείας. Μπροστά στο αγνό βάθρο του μέλλοντος των παιδιών μας. Αυτή η συμβολική στιγμή και εικόνα, ο Γρηγόριος Ε' δίπλα στο Ρήγα μπροστά στο πανεπιστήμιο, είναι το σύμβολο παλλάδιο της μουλαροσποράς μας.
Ο καημένος ο Κολοκοτρώνης. Είπε κάποτε πως μια μέρα το πανεπιστήμιο θα γκρεμίσει το παλάτι. Λάθος, σοφέ μου γέρο. Γιατί αφόντας εστήσανε μπροστά στο πανεπιστήμιο τον πατριάρχη, η νεότερη Ελλάδα είχε παίξει πια τη ζαριά της στο Ρουβίκωνα. Είχε πάρει το δρόμο της. Τη στράτα του κακού και της ανεμοζάλης. Η Ελλαδοελλάδα αποσύρθηκε, άκρα πικραμένη και περήφανη. Και άφηκε την Εβραιοελλάδα να ξερογλείφεται σα μαϊμού απάνου στη σκηνή του Καραγκιόζη:
«Γειά σου, μάνα μου Ελλάς, είμαι κλεφτοφουκαράς».
''ΓΚΕΜΜΑ''
Όπως βλέπετε οι απόψεις του αλιτήριου Ορθόδοξου Πατριάρχη ταυτίζονταν με τις απόψεις του δολοφόνου των Ελλήνων Αλη Πασά!!Οι ρασοφόροι πρόδωσαν την πατρίδα μας με ανταλλάγματα τα Χρυσόβουλα και τα Οθωμανικά Φιρμάνια!!Σήμερα το παίζουν Έλληνες Πατριώτες!!Προτείνω στην Χριστιανική Αυγή μαζί με το άγαλμα του Ανθέλληνα Χριστόδουλου να φτιάξουν και του προδότη Πατριάρχη των Ρωμιών Γρηγόριο!!

eleusisdiagoridon.blogspot.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/3/14 14:08

    Μα επιτέλους φτάνει πια με τους Εβραίους! !!!!! Φαντάζομαι πως όλα τα άρθρα κατά των Εβραίων τα γράφει ο ίδιος. . Τι σου έχουνε κάνει πια οι Εβραίοι? ?? Μάλλον σε γ@@@@σε ένας κ είπες να τον εκδικηθεις γράφοντας κατά όλων το Εβραίων? ??
    Κ σαν Έλληνας (όχι σαν χριστιανός, αλλα Ελληνας) που θέλεις να λέγεσαι θα έπρεπε να ήσουν περήφανος να έχεις αρχαίο ελληνικό όνομα, και όχι κάποιο κοινό χριστιανικό (εβραϊκό που τόσο μισείς) όνομα. Κ να σε λένε Αχιλλέα, Οδυσσέα η Περικλή. Να υπάρχει ποικιλία και όχι κάθε δεύτερος να λέγεται Γιάννης η Παναγιώτης κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/14 14:20

    Ο Ραγιάς δεν λέει να κατανόηση !!!!ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΆΤΈ ΡΩΜΙΟΊ! ΤουΣ ΒΙΑΣΤΈΣ ΤΟΥ ΓΈΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!ΞΥΠΝΆΤΕ !!!ΔΕΝ ΤΟ ΛΈΜΕ ΜΕ ΚΑΚΊΑ!!ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΜΕ ΚΕΡΆΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/14 15:16

    Δεν είναι δικά του τα σχόλια! !!! Εγώ τα έγραψα και είμαι κοπέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/14 23:18

    ΛΙαντινης !!!!βρηκε τους αρχαιους θεους στο ταυγετο !!!!! ΣΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/14 14:08

      ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΛΙΑΝΤΗΣΗ ???ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ??

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/3/14 22:23

      Το γιγαντα Λιαντηση , !!!!!
      Ο Λιαντινης ειχε ξεφυγει και μην ξεχνας πριν τον βρουν ..........ολοι πιστευατε οτι ηταν παρεα με το δια και την ναυσικα

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος23/11/14 19:13

    Προς τους απανταχού εθελοτυφλούντες χριστιανομουλάδες. Θα σας απαντήσω, στις χαζομάρες που γράφετε για τον Λιαντίνη, με μια ρήση του δικού σας προφήτη: "Αφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *