ροή ειδήσεων

ΣΚΑΝΔΑΛΟ!! ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ Γ.Γ.Α.Δ Χ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΒΑΚΟΥΦ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ

600.000 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης...


κ. Χριστιάνα Καλογήρου {γνωστή σε θέματα διαπλοκής εδω δείτε,} εγκρίθηκε η απόφαση αυτή, η οποία πάρθηκε στις 25 Οκτωβρίου από το δ.σ. του Βακούφ,ως εκ τούτου,1} βάση της ημερομηνίας που πάρθηκε η απόφαση 25-10-2013 του Δ.Σ βακουφ Ρόδου παύει να ισχύει η απόφαση λόγο πως ο πρόεδρος που υπόγραψε την εκποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου πέθανε.


2}Το καταστατικό των βακουφιών στην Ελλάδα αλλά και απέναντί απαγορεύει ρητά την πώληση ακινήτων, «Βακούφιο είναι αφιέρωμα κατά τον Ιερό Ισλαμικό Νόμο {ΤΟΥΣ}, που περιλαμβάνει ακίνητα η/και κινητά περιουσιακά στοιχεία η πρόσοδο υπέρ ευσεβούς, αγαθοεργού, κοινωφελούς γενικά σκοπού η υπέρ φιλανθρωπικού, θρησκευτικού, ευαγούς ιδρύματος, που είτε υπάρχει είτε ιδρύεται για μη κερδοσκοπικό σκοπό»!!

Στην Ρόδο έχουμε τρεις κατηγορίες βακούφιον

1Το Μουσουλμανικό κοινοτικό βακούφι της Ρόδου

2“Βακούφι Φετχί” [οικογενειακό/ιδιωτικό]
3“Βακούφι Μελέκ Μεχμέτ Πασά” [οικογενειακό/ιδιωτικό]

Γιατι δεν αναφέρθηκε στην μελέτη η κατηγορία που εμπίπτει το ακίνητο ?

Στην απόφαση αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Εγκρίνουμε το υπ’ αριθμ. 15/25-10-2013 απόσπασμα πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχειρίσεως Κτημάτων Βακούφ Ρόδου, με το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα η εκποίηση ενός ακινήτου- καταστήματος, που βρίσκεται στη Ρόδο, επί της οδού Σωκράτους αρ.65 και Δεινοκράτους, με κτηματολογικά στοιχεία: Τόμος 8 οικοδομών Ρόδου, Φύλλο 124, Μερίδα IV-841 και Φάκελος 1639/4233 του Κτηματολογίου Ρόδου, με πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Ως τίμημα εκκινήσεως του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση του ανωτέρω ακινήτου, έχει καθοριστεί το ποσό των 600.000,00 € (εξακοσίων χιλιάδων ευρώ).
Τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκποίηση του αγροκτήματος θα διατεθούν προκειμένου να καταβληθούν οι οφειλόμενοι φόροι (εισοδήματος και Φ.Α.Π.) του Οργανισμού και να συντηρηθούν τα Τεμένη και τα νεκροταφεία του Βακούφ Ρόδου».

{Μέγα ψέμα διότι βάση της συνθήκης της Λοζάνης η συντηρήσεις τους οφείλονται να γίνονται με κρατικά έξοδα του δημόσου ταμείου και από της δύο πλευρές-Ελλάδας και Τουρκίας- τουλάχιστον εδώ στην Ρόδο βλέπουμε ποιος κάνει αυτήν την δουλειά!!5 τζαμια αναστηλώθηκαν και πάμε για το 6ο ρεζεπ πασα -για να μην ξεχνούν ορισμένοι.Το όποίο καταπατα αρχαιελληνικό ναό εδώ δείτε εδώ δείτε και εδώ δείτε

Και διαβάστε και το ποιό γελίο της όλης υπόθεσης, πως οι διαχειριστές των 600.000+ ευρώ από την πώληση του ακινήτου δεν θα πληρώσουν {ΣΕΝΤ} ούτε στην δημοτική αρχή ούτε στο ελληνικό κράτος διότι απαλλάσσονται απο φόρους Σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου 3554/2007, οι βακούφικες
περιουσίες απαλλάσσονται από φορολογία ή άλλη νομική επιβάρυνση
Νόμος υπ’ αριθ. 3554, 12.4.2007. ΦΕΚ Α´ 80, 16.04.2007.

Τέλος, για μία ακόμη φορά, τα
βακούφια στη Ρόδο και την Κω δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του βακούφικου νόμου, διατηρώντας έτσι σε ισχύ ένα προπολεμικό ιταλικό διάταγμα40 Διάταγμα υπ’ αριθ. 12, 1925. Διατηρείται σε ισχύ από το άρθρο 7 του
Βασιλικού Διατάγματος της 09.05.1947, ΦΕΚ Α´ 97, (1947).

Τα τελευταία πενήντα χρόνια δημεύθηκαν από το τουρκοκράτος χιλιάδες ακίνητα που ανήκαν σε μη-μουσουλμανικά σχολικά,
κοινωνικά, νοσοκομειακά και εκκλησιαστικά βακούφια,δηλαδή των ελλήνων!!!Και εμείς εδώ τι κάνουμε?τεμενάδες ? είστε Ελληνες εσείς ωρέ?

ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Αk:ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΊΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ
ΠΗΓΗ eleusisdiagoridon.blogspot.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *