ροή ειδήσεων

Ισόβια στον "εγκέφαλο" για την ανθρωποκτονία του Μάριου

Με την επιβολή ποινής ισόβιας κάθειρξης στον βασικό κατηγορούμενο έπεσε σήμερα η αυλαία της δίκης.... ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου-Παρασκευά Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Έπειτα από πολυήμερη διαδικασία, που ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας και επιπλέον 23 ετών κάθειρξη στον 73χρονο Πέτρο Μιχαλεάκο που κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και την ανθρωποκτονία του 26χρονου. Καταδίκασε επίσης τη σύζυγο του 73χρονου Παρασκευή Σιούταλου σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ επέβαλε ποινές από διετή φυλάκιση έως και εξαετή κάθειρξη σε άλλους πέντε κατηγορούμενους. Επίσης απάλλαξε δύο άτομα από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Με την απόφαση του δικαστηρίου, πλην του 73χρονου, στη φυλακή οδηγείται και η σύζυγός του, ενώ οι υπόλοιποι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι.

Για την υπόθεση οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν, ανάλογα με το βαθμό εμπλοκής κάθε κατηγορούμενου, αφορούσαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της αρπαγής, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης κ.ά.

Τα ίχνη του 26χρονου είχαν χαθεί στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο νεαρός είχε φύγει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης. Η γυναίκα την επόμενη μέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από αγνώστους που της είχαν ζητήσει λύτρα 620.000 ευρώ για να απελευθερώσουν το παιδί της πλην όμως έπειτα από συμβουλή του 73χρονου οικογενειακού τους φίλου -που σήμερα καταδικάστηκε ότι οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον Μάριο Παπαγεωργίου- δεν είχε ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές. Η εξαφάνιση δηλώθηκε στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζει και πως, εφόσον δώσει τα χρήματα, θα τον απελευθέρωναν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 73χρονος που βάσει της απόφασης του δικαστηρίου είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, εξαπατούσε τη γυναίκα λέγοντας ότι ενεργεί για να βρει τον γιο της, ενώ φέρεται να είχε συναντήσει το θύμα στη Νέα Σμύρνη λίγες ώρες αφότου ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι της μητέρας του. Η υπόθεση, που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη, εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *