ροή ειδήσεων

Ημερίδα για την προστασία του ελαφιού της Ρόδου

Στην προετοιμασία της ημερίδας με θέμα «Διαχείριση του Ελαφιού της Ρόδου» που θα διεξαχθεί στις 26-27 Απριλίου... στην αίθουσα του Ροδινίου, εστίασε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αντώνη Χατζηιωάννου.

Στόχος του Forum – ημερίδας είναι η προβολή , η ανάλυση και η εξέταση όλων των ζητημάτων και των παραμέτρων της παρουσίας και της διαβίωσης του εμβληματικού άγριου ζώου του νησιού, η συνύπαρξη του με τα αιγοπρόβατα του νησιού που βοσκούν εκτατικά, οι επιπτώσεις του στις αγροτικές καλλιέργειες και η αποζημίωση των παραγωγών από ζημιές που προξενούν τα ελάφια καθώς επίσης οι συνθήκες ευζωίας των πληθυσμών που ζουν σε περαστικές συνθήκες και τέλος η κατάρτιση πολυετούς επιχειρησιακού σχεδίου διαχείρισης των ελαφιών, με την συμμετοχή όχι μόνο των κατά νόμο υπευθύνων δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών αλλά και των παραγωγικών και κοινωνικών εταίρων.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε ένα κατ’ αρχήν πρόγραμμα για το Forum – ημερίδα, το οποία θα συμπληρωθεί προϊούσης της διαδικασίας προετοιμασίας του.

Κεντρικοί εισηγητές θα είναι καθηγητές και ειδικοί μελετητές για το ελάφι ‘Πλατώνι της Ρόδου’ (Dama-dama) , ο βιολόγος καθηγητής Marco MASSETTI που έχει μελετήσει ενδελεχώς το εμβληματικό ζώο του νησιού, ο Γενικός Δ/ντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ) Δρ. Νίκος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, επιστημονικά στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών κλπ.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν :
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Χατζηιωάννου
- Η Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΕΚ ‘Γ.Γεννηματας’ , Λίνα ΠΑΠΑΤΣΗ
- Ο Γενικός Διευθυντής ΑΟΚ&Α , Γιάννης ΠΟΥΛΗΣ
- Η Δασάρχης Δωδεκανήσου, Καίτη Μπαλατσούκα
- Ο Κτηνίατρος της ΠΝΑ, Παναγιώτης Μανώλακας
- Ο γιατρός Μαρτίνος Κανελλάκης πρόεδρος των ‘Εθελοντών της Ρόδου’ για το Περιβάλλον & τον Πολιτισμό
- Τα μέλη του συλλόγου των εθελοντών καθώς και της ομάδας ‘’Οικολογικά Ροδιακά’ Παναγιώτης Αυγερινός και Δημήτρης Γρηγοριάδης

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *