ροή ειδήσεων

Γεγονός οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων σε Αγγλία και Ουαλία

Ορόσημο για τους ακτιβιστές η 29η Μαρτίου

Ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων έγινε στο Λονδίνο....   (Φωτογραφία: Reuters )

Τους πρώτους γάμους ομοφυλοφίλων στην Αγγλία και την Ουαλία χαιρέτησε ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι ο γάμος δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απαγορεύσεις σε κανέναν λόγω της σεξουαλικότητάς τους.

«Για πρώτη φορά, τα ζευγάρια που παντρεύονται δεν θα είναι άνδρες με γυναίκες, αλλά άνδρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες» δήλωσε ο Κάμερον σε ανακοίνωσή του. «Όταν η αγάπη των ανθρώπων χωρίζεται από το νόμο, τότε ο νόμος αυτός πρέπει να αλλάξει» συμπλήρωσε.

«Με απλά λόγια, στη Βρετανία δεν θα έχει πλέον σημασία αν είστε στρέιτ ή γκέι, το κράτος θα αναγνωρίσει τη σχέση σας ισότιμα» ανέφερε ο Κάμερον, απευθυνόμενος στα ζευγάρια στο Λονδίνο και στο Μπράιτον στη νότια ακτή της χώρας, όπου πραγματοποιήθηκαν γαμήλιες τελετές αμέσως μετά τα μεσάνυχτα σε έναν αγώνα δρόμου των ζευγαριών να είναι τα πρώτα που θα παντρευτούν.

Η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού Κάμερον, νομιμοποίησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ο νόμος δεν είχε τεθεί σε ισχύ.

Η 29η Μαρτίου είναι η ημερομηνία ορόσημο για τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

Παρόμοια νομοθεσία πέρασε και η Σκωτία και οι πρώτοι γάμοι εκεί αναμένονται τον Οκτώβριο. Στη Βόρειο Ιρλανδία δεν έχει ακόμα υπάρξει ανάλογη πρωτοβουλία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *