ροή ειδήσεων

Τα πάντα για την ελιά σε ημερίδα στην Ρόδο

Το ευρύ φάσμα γύρω από την ελιά, από την καλλιέργειά της μέχρι την διατροφική αξία του ελαιολάδου, θα αναλυθούν, στο πλαίσιο.... ημερίδας με θέμα «Ρόδος: Ελιά και Λάδι» που διοργανώνεται το Σάββατο 15 Μαρτίου και ώρα 16.00 στο Λάερμα Ρόδου.

H εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΕ, τον Σύλλογο Γυναικών Λαέρμων «Άη Γιώργης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαέρμων «Θάρρι» και τον Αθλητικό Σύλλογο Λαέρμων «Πολύστρατος».

Kαταξιωμένοι εισηγητές θα καλύψουν στις ομιλίες τους θέματα όπως την καλλιέργεια της ελιάς, τον ελαιοκαρπό, το λάδι, την τυποποίηση και την μεταποίηση τους, την λειτουργία και την διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, την διατροφική αξία του ελαιόλαδου, την κυρίαρχη θέση του στην Μεσογειακή διατροφή καθώς επίσης για τις δυνατότητες αύξησης της παραγωγής του και ένταση της εξαγωγικής του δυνατότητας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως κάτωθι:

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ και ο Γενικός Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Γιάννης ΠΟΥΛΗΣ
• Εισαγωγή ημερίδας
• Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΕΠΑΑ) Νοτίου Αιγαίου 2014-2020

Σάββας ΜΑΣΤΟΡΟΥ, Γεωπόνος MSc, Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου
• Eλαιοκαλλιέργεια στη Ρόδο Υφιστάμενη κατάσταση - Προοπτικές

Νίκος ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ, Γεωπόνος MSc, Προϊστάμενος Tμ. Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου
• Εχθροί και Ασθένειες Ελιάς

Εύα ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμ. Προγραμματισμού της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου
• Αναπτυξιακά προγράμματα – Ενισχύσεις

Στέφανος ΓΕΡΟΝΤΑΣ, Ελαιοτριβέας
• Ελαιοτριβεία Ρόδου

Χρήστος ΓΑΜΒΡΟΥΔΗΣ, Υπ. Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής & Υγειονομικής Μηχανικής
• Διαχείριση αποβλήτων & περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ελαιοτριβείων

Δρ. Απόστολος ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
• Ελαιόλαδο: Συμβατικό & Βιολογικό και Βρώσιμη Ελιά – Πάστα ελιάς κ.λ.π.

Κωνσταντίνα ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, Διατροφολόγος
• Διατροφικές ιδιότητες ελαιολάδου

Νίκος ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, Executive Chef , Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Νοτίου . Αιγαίου
• Ελιά και τα παράγωγά της στη γαστρονομία

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *