ροή ειδήσεων

Εθνικιστές με σήμα τον Μαίανδρο, υποδέχονται τελευταίως μέλη που έχουν αποσκιρτήσει από τη Χρυσή Αυγή και ανοίγουν σε λίγες ημέρες γραφείο και στην Πάτρα

Εθνικιστές με σήμα τον Μαίανδρο, υποδέχονται τελευταίως μέλη που έχουν αποσκιρτήσει από τη Χρυσή Αυγή και ανοίγουν σε λίγες ημέρες γραφείο και στην Πάτρα. Το ρεπορτάζ του «Βήματος» είναι αποκαλυπτικό....
Αναφέρει συγκεκριμένα:


«Έχουν ως σήμα τον μαίανδρο, είναι εθνικιστές, υποδέχονται τελευταίως μέλη που έχουν αποσκιρτήσει από τη Χρυσή Αυγή, διαθέτουν πολυτελή γραφεία 300 τ.μ. σε περιοχή-φιλέτο της Αθήνας

(που κανένα άλλο κόμμα δεν διαθέτει σήμερα), εμφανίζονται ως αντισιωνιστές και εναντίον του νεο-οθωμανισμού. Επιδιώκουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, τιμούν τις εμφυλιοπολεμικές επετείους, έχουν χρίσει υποψηφίους στις δημοτικές εκλογές, ανακοινώνουν σε λίγες ημέρες 42 υποψηφίους για τις ευρωεκλογές και διαθέτουν (αν και το κρύβουν) και χρηματοδότες.

Ακόμη καταδικάζουν τις «εγκληματικές πράξεις» της Χρυσής Αυγής, κυνηγούν όσους έχουν απομείνει στον σκληρό πυρήνα της, δεν θέλουν μετανάστες στην Ελλάδα, απλώνουν δίκτυα συνεργασίας και προς άλλα εθνικιστικά κόμματα, καθώς και σε οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δεν διαθέτουν, κατά δήλωσή τους, ούτε ομάδες κρούσης ούτε τάγματα εφόδου. Δεν κρύβουν όμως ότι είχαν πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια που έγιναν το καλοκαίρι για τη ματαίωση του διαγωνισμού ανάθεσης της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Τότε είχε πέσει πολύ ξύλο αλλά - περιέργως - δεν είχε συλληφθεί κανένας από αυτούς


Από το ΕΝΕΚ στο Ελληνικό Μέτωπο

Ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι νεο-εθνικιστές που ευελπιστούν να μπουν σφήνα στη Χρυσή Αυγή και κυρίως από πού αντλούν τα οικονομικά τους; Πρόκειται για το κόμμα Εθνικό Μέτωπο που ιδρύθηκε από μέλη που προέρχονται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από το Ελληνικό Μέτωπο, του οποίου πρόεδρος παλαιότερα ήταν ο κ. Μάκης Βορίδης. Συμμετέχουν επίσης στο κόμμα αυτό ενεργά στελέχη της πιο ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης της δεκαετίας του ’80, του ΕΝΕΚ, με τον πρώην αρχηγό του κ. Πολύδωρο Δάκογλου. Ο Δάκογλου εμφανίζεται και σήμερα συχνά στις συγκεντρώσεις του Εθνικού Μετώπου. Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα (ΕΝΕΚ) είχε το 1982 προκαλέσει σοβαρά αιματηρά επεισόδια με τους ΟΝΝΕΔίτες στου Μακρυγιάννη.

Ο «αρχηγός» τους, όπως τον αποκαλούν, ή, επισήμως όπως τον ονομάζουν, ο «γενικός γραμματέας» του κόμματος κ. Μάνος Κώνστας δηλώνει ως επάγγελμα τις γραφικές τέχνες αλλά παράλληλα πλασάρεται και ως εκδότης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον κ. Βορίδη στην περίφημη φωτογραφία με το τσεκούρι. Τότε ο κ. Κώνστας, το 1986, ήταν στέλεχος της Νεολαίας ΕΠΕΝ και είχε συμμετάσχει και αυτός στα επεισόδια με τους αριστεριστές στη Νομική Σχολή. Υποστηρικτής τους είναι και ο χουντικός κ. Κ. Πλεύρης. «Είναι καλά παιδιά, είναι εθνικιστές, τους υποστηρίζω θερμά, αλλά δεν τους χρηματοδοτώ» λέει.

«Εμείς είμαστε αντίθετοι στη Χρυσή Αυγή και στις μεθόδους που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί. Το κόμμα που έχει δημιουργήσει ο Μιχαλολιάκος δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, είναι εθνικιστές-μαϊμούδες και κυρίως ξεκίνησαν ως ναζιστές. Δεν θέλουμε να έχουμε ούτε έχουμε ως τώρα καμία σχέση μαζί τους, κυρίως με τον Μιχαλολιάκο με τα ναζιστικά πιστεύω του. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό εθνικισμό, ουδέποτε είχαμε σχέση με τον ναζισμό και με την ιδεολογία των SS».

Λένε ακόμη ότι αυτοί πρώτοι χρησιμοποίησαν ως σήμα τον μαίανδρο, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος και η παρέα του χρησιμοποιούσαν ως σήμα τον κέλτικο σταυρό και τις γερμανικές ρούνες. Υποστηρικτής όμως του Εθνικού Μετώπου είναι και ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Δ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος σε πρόσφατες συνεντεύξεις του δεν αρνήθηκε τα εθνικοσοσιαλιστικά πιστεύω του.

Πού βρίσκουν χρηματοδότηση

Λένε και δείχνουν να καμαρώνουν τόσο για το γραφείο τους στην Αθήνα (που καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο και με ενοίκιο, όπως αναφέρουν, 1.000 ευρώ τον μήνα) όσο και για τα δύο γραφεία που άνοιξαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για τα γραφεία τους στην Ξάνθη, στον Πειραιά, στην Πάτρα (το οποίο ανοίγουν σε λίγες ημέρες), στην Καρδίτσα (όπου επικεφαλής είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κ. Καρδαράς), στα Χανιά (που θα το ανοίξουν πριν από τις ευρωεκλογές), στην Κόρινθο (όπου διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό πυρήνων), στη Λάρισα (ανοίγει οσονούπω) και στα Γιάννενα. Τώρα, θα πείτε, ένα κόμμα, έστω και παλαιότερο, όπως λένε, της Χρυσής Αυγής (έχουν καταθέσει Καταστατικό τους στον Αρειο Πάγο το 1986), με 1.200 εγγεγραμμένα μέλη, χρειάζεται να έχει τόσο μεγάλο αριθμό γραφείων;

Και, το σημαντικότερο, πώς μπορεί να τα συντηρεί όλα αυτά τα γραφεία τη στιγμή που κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠαΣοΚ, κλείνουν γραφεία επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι ή επειδή έχουν απλήρωτους τους υπαλλήλους τους; Το Εθνικό Μέτωπο μπορεί και τα συντηρεί, «τουλάχιστον ως τις εκλογές», όπως οι ίδιοι λένε, και σημειώνουν ότι τα χρήματα τα βρίσκουν «με οδυνηρές οικονομίες που κάνουν τα μέλη τους».

Σύμφωνα με το Bήμα στο κομμάτι αυτό κομβικός φέρεται να είναι ο ρόλος Πατρινού επιχειρηματία οποίος διαθέτει επιχειρήσεις με διάφορες δραστηριότητες, αλλά κάτι τέτοιο διαψεύδεται απο τον κ. Κώνστα που λέει ότι είναι απλώς φίλος του.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Εν όψει των ευρωεκλογών το Εθνικό Μέτωπο αναζητεί συμμάχίες. Εχουν χρίσει υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ Γ. Κουριανίδη. Ως πρόσφατα ήταν συνομιλητής τους και ο Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε προσφέρει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιό του για την Περιφέρεια Αττικής στον κ. Κώνστα. Αυτό ίσως να εξηγεί και την εμφάνιση του κ. Κώνστα σε τηλεοπτικές εκπομπές που διατηρεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Στην Καλαμάτα στηρίζουν τον παλαιό χρυσαυγίτη Γ. Δημητρούλια, ο οποίος είχε αποσκιρτήσει καταγγέλλοντας τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής ιδρύοντας δικό του εθνικιστικό κόμμα, την Ελληνική Δράση.


Πάντως τον καλύτερο χαρακτηρισμό τον δίνει ο κ. Βορίδης, ο οποίος πάντως δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του, αν και ορισμένοι στην ευρύτερη δεξιά παράταξη έλεγαν ότι είχε στο παρελθόν: «Είναι καλά παιδιά, σοβαροί επαγγελματίες, αλλά έχουν χαώδη ιδεολογία. Δεν διαθέτουν σαφή προσανατολισμό, είναι σαν χαμένοι στο Διάστημα, είναι μικροί σε πολιτικό ανάστημα και δεν έχουν καμία δυνατότητα να παίξουν σε αυτή τη φάση πολιτικό ρόλο».

Ωστόσο ο κ. Βορίδης διατηρεί σχέσεις με παλαιά στελέχη του πάλαι ποτέ Ελληνικού Μετώπου, του οποίου ήταν πρόεδρος προτού προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ, ενώ άλλα μέλη του βρέθηκαν στο Εθνικό Μέτωπο.»

http://www.contraseolous.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/3/14 14:18

    Παράρτημα της Νέας Δημοκρατίας είναι για να κόψουν την Χ.Α.
    Πίσω από όλα αυτά είναι το δίκανο Μάκης Βορίδης.
    Βορίδη πες αλεύρι... ο Κασιδιάρης σε γυρεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/14 00:27

      ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ΄ΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΒΛΕΠΕ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΥΔΩΡΑ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΕΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΕΞΙΟΕΛΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΕΕΕΕΕ...(ΠΟΛΟΥΣ ΕΝΟΟΥΣΑ).

      ΑΧΙΛΛΕΥΣ Ο ΚΑΛΥΔΝΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/3/14 10:04

      ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΩΠΟΣ ΤΑ ΛΕΣ...ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΗΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/14 23:16

    ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΓΟΥΔΗ ΣΤΟ Α! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΘΗΝΩΝ?????????ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!!!!!!!!!!ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!ΡΟΤΑΡΥ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ?????????ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/3/14 07:37

    XAXAXAXA EGINAN KAI MASONOI TORA.....PROTA HTAN XRISTIANOPOYSTES,META PAGANISTES,META DODEKATHEISTES KAI TORA MASONOI.FTOY SAS GERMANOTSOLIADES,RAGIADES TOY KERATA.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/3/14 18:12

    εθνικο μετωπο=ΝΔ=βοριδης=ζαφειροπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/3/14 11:00

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΔΗ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!!!!!!!!!!ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΟΥΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΙΝΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΥΔΗΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/14 23:22

      ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ.....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *