ροή ειδήσεων

Γέροντας Αμφιλόχιος: Το «αθόρυβο» έργο του στη Νέα Ζηλανδία!

Θήτευσε στη Ρόδο

Δεν είναι λίγες οι φορές που η εκκλησία έχει βρεθεί στο στόχαστρο άσχημων καταστάσεων λόγω σκανδάλων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Υπάρχουν όμως ιερείς, μοναχοί και μοναχές που προσφέρουν μεγάλο πνευματικό έργο. Και ο τόπος μας έχει ακράδαντες αποδείξεις για να επιβεβαιώσει αυτή την άποψη . Μία από αυτές είναι και ο σεβαστός γέροντας Αμφιλόχιος Τσούκος, ο νυν Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας.

Ο Γέροντας Αμφιλόχιος γεννήθηκε στη Λάρδο , γαλουχήθηκε από την οικογένεια και τους δασκάλους του, αποφοίτησε από την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και από την Θεολογική Σχολή Χάλξης. Έκτοτε καθοδηγούμενος από τα πνευματικά διδάγματα του Πάτμιου γέροντα του Αμφιλόχιου Μακρή, ακολούθησε από πολύ νωρίς τον δύσκολο δρόμο της Ιεραποστολής για πολλά χρόνια.

Το πνευματικό του έργο

Όπως αναφέρει το agioritikovima.gr, θήτευσε στη Ρόδο ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θάρρι και πνευματικός της Ιεράς Μονής Υψενής. Ο Γέροντας Αμφιλόχιος αναβίωσε τον μοναχισμό στη Ρόδο με την ίδρυση της ανδρικής και γυναικείας αδελφότητας.

Στις 20 Νοεμβρίου 2005 ενθρονίστηκε Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας. Ροδίτες και Δωδεκανήσιοι παρεβρέθησαν στην ενθρόνιση του στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού και εκεί φάνηκε και η απέραντη αγάπη που είχαν στο πρόσωπο του. Στη μακρινή Ζηλανδία και στα νησιά Φίτζι αντίκρισε φτωχά χωριά και ανθρώπους που διψούσαν να μάθουν για την ορθοδοξία. Παρά τις όποιες δυσκολίες, ολοένα και αυξάνονται οι κάτοικοι που δοξάζουν τον Θεό εκεί στα μακρινά Φίτζι..

Ο Γέροντας Αμφιλόχιος με τους πιστούς του ακόλουθους και συνεργάτες, έχτισαν ναούς, μοναστήρια, ορφανοτροφεία, χειροτόνησαν ιερείς , καθοδήγησαν πνευματικά και έτσι βαφτίστηκαν εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Δίχως μεγάλους ναούς, κατασκευασμένους από ξύλο, παρά μόνο με το ιερό Ευαγγέλιο και μέσα από λιτούς τρόπους διέδωσαν το αληθινό νόημα της Εκκλησίας μας στην άλλη άκρη του κόσμου.

Χάρη στο ιεραποστολικό έργο του Γέροντα Αμφιλοχίου Τσούκου, το καντήλι της ορθοδοξίας θα παραμείνει για πάντα αναμμένο στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού.
newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *