ροή ειδήσεων

Βλέπουν σχέδιο αποσταθεροποίησης ενόψει εκλογών με αιχμή τις φυλακές

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας ενόψει εκλογών με αιχμή την δημιουργία υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό που θα μεταφερθούν μόλις ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, κρατούμενοι για τρομοκρατία.... και άλλα βαριά αδικήματα, βλέπουν δικαστικές πηγές πίσω από κείμενο που διανεμήθηκε σε φυλακές της χώρας και καλούσε σε «δυναμική αντίδραση».

Το κείμενο φέρεται να εστάλη από το φαξ μεγάλου δικηγορικού γραφείου στη γραμματεία των φυλακών Κέρκυρας με δυο αποδέκτες, έναν εξάδελφο του Αλβανού Μαριάν Κόλα, πρωταγωνιστή στην μεγάλη απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο οποίος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στα βουνά του Σουλίου τον περασμένο Ιούλιο καθώς κι έναν Έλληνα ισοβίτη.

Αυτό έθεσε αυτομάτως το μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας, που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της παρότρυνσης σε εξέγερση (στάση). Αρχικά δηλαδή θα διαπιστωθεί αν πράγματι ο αριθμός φαξ ανήκει στο γραφείο και αμέσως μετά ο δικηγόρος θα κληθεί από τον εισαγγελέα.

Γενικευμένο «σχέδιο»;

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν καθώς έγγραφο με το ίδιο περιεχόμενο αλλά χωρίς να προκύπτει ο αποστολέας εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στις φυλακές Κορυδαλλού να διακινείται ανάμεσα στους κρατούμενους οι οποίοι καλούνταν να υπογράψουν ότι συμφωνούν για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ.

Παράλληλα αυτές οι κινήσεις συνδυάστηκαν με περιστατικά προτροπής σε κρατούμενους να σταματήσουν να εργάζονται στις φυλακές Πατρών, αλλά και πληροφορίες εδώ και καιρό που συνέδεαν την απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων με σχέδιο αποσταθεροποίησης και βλέψεις κατηγορουμένων για τρομοκρατία για γενικευμένη εξέγερση.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται στο φως έναν ακριβώς χρόνο μετά την μεγάλη απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων στην οποία πρωτοστάτησε ο διαβόητος κακοποιός Μάριον Κόλα. Τους φόβους ενισχύει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γραφείο εκπροσωπεί κατηγορούμενο για τρομοκρατία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *