ροή ειδήσεων

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ!

Με μία ανακοίνωση μερικών παραγράφων, το Λ.Σ. ενημερώνει πως από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη πραγματοποιείται.... τόσο εκπαίδευση όσο και κατάρτιση των στελεχών του σε θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο λόγος είναι σαφής. Τα τελευταία γεγονότα, ακόμα κι αν δεν λέγεται δημοσίως, τραυμάτισαν την εικόνα του σώματος. Για αυτό άλλωστε και δεν θα γίνει μόνο ένα σεμινάριο - εκπαίδευση.
Αν και η FRONTEX έχει "αθωώσει" το Λ. Σ. για τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι και ο αρχηγός άλλαξε με απόφαση ΚΥΣΕΑ, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να ξεχαστεί ό,τι έγινε.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το Φαρμακονήσι και τις τρομερές καταγγελίες όσων επέβαιναν στη βάρκα πως οι λιμενικοί τους απειλούσαν με όπλα και τους έσπρωχναν στη θάλασσα, υπήρξε νέο περιστατικό με πυρά κατά δουλεμπόρων, πυρά τα οποία ρίχθηκαν όμως, όπως αποδείχθηκε, ενώ το δουλεμπορικό προσπάθησε να εμβολίσει το πλοίο του Λιμενικού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά τρεις εκπαιδεύσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του α' εξαμήνου του 2014, από εκπαιδευμένα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων".
"Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις στελεχών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε θέματα σεβασμού και διαφύλαξης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συνυφασμένες με την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, κατά τη διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών δια θαλάσσης και κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές, λόγω της βαρύτητας που αποδίδεται από τα ευρωπαϊκά και διεθνή fora στα θέματα αυτά, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο".
Σημειώνεται πως αναφερόμαστε σε στελέχη "πρώτης γραμμής" αφού υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές "όπου, τα τελευταία δύο χρόνια, εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση το φαινόμενο των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα".
http://news247.gr/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *