ροή ειδήσεων

ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ

Αναγνώστης:

Ορμώμενος από ένα δημοσίευμα «Θέμα χρόνου η ανακοίνωση του θανάτου της ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Ευρώπης… Ούτε οι Γερμανοί την θέλουν» σκεφτόμουνα πως φτάσαμε σε αυτό το χάλι και πως με έντεχνο τρόπο μας κάνανε πλύση εγκεφάλου για το ΕΥΡΩ και την δήθεν σωτηρία μας. Στην αρχή σου δίνουν ένα σοκολατάκι ή καραμέλα (επιδοτήσεις) μια στις τόσες για να σου χρυσώσουν το χάπι που ακολουθεί. Γνωρίζουν πολύ καλά πως μια «υποανάπτυκτη χώρα» με χαμηλό πνευματικό επίπεδο και ΠΑΙΔΕΙΑ, είναι σαν ένα μικρό παιδί, που μόλις του δώσεις λίγα χρήματα, το πρώτο που θα κάνει είναι να αγοράσει ένα παιχνιδάκι, το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ όμως και φτάσαμε (ΛΑΜΙΑ) να έχουμε τα πιο πολυτελή και ακριβά αυτοκίνητα σε αναλογία κατοίκων στην χώρα μας ανά τον κόσμο, να αγοράζουμε υποβρύχια που γέρνανε, άχρηστα οπλικά συστήματα, ότι δηλαδή άχρηστο είχαν να μας δώσουν!! Διεθνής πρωτοτυπία!!. Οι επιδοτήσεις (καραμέλα) αντί να επενδυθούν και να επιφέρουν περισσότερα κέρδη, τοποθετήθηκαν σε κότερα, αυτοκίνητα, βίλες και στα μπουζούκια! Δηλαδή Νεκρό κεφάλαιο, παιχνιδάκια για να παίζουν οι «ιθαγενείς», αλλά αυτό δεν τους ένοιαξε τους δικτάτορες της ΕΟΚ! Βάζοντας μαριονέτες πολιτικούς (μια δικομματική δικτατορία μετά την μεταπολίτευση) να μας κυβερνούν και να ψηφίζουν μόνοι τους νόμους και την ασυλία που βολεύουν τους ίδιους αλλά και τα «αφεντικά» τους, έδωσαν κάτι ψίχουλα στο πόπολο και άρχισε το μεγάλο γλέντι της μάσας. Το μεγάλο γλέντι ήρθε με το χρηματιστήριο, τα ολυμπιακά έργα που ακόμα δεν ξέρουμε που ξοδεύτηκαν διπλάσια και τριπλάσια κονδύλια και κανείς ακόμα δεν έχει τιμωρηθεί!! Τους θυμάμαι ακόμα στην τηλεόραση που ξέσπαγαν σε ακράτητα χειροκροτήματα και χαμόγελα τότε που πήραμε τους Ολυμπιακούς, όχι φυσικά για τους αγώνες αλλά για την μάσα που θα ακολουθούσε! Εγκλωβισμένες οι μαριονέτες με απειλές και εκβιασμούς τύπου Λίστας Λαγκάρντ, δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω γιατί τους περίμεναν της φυλακής τα σίδερα αν έβγαιναν όλα στην φόρα. Καλά στημένο το παιχνίδι των δικτατόρων της ΕΟΚ και όχι μόνο! Αρχίζουν να ψηφίζουν νόμους για ασυλία των ιδίων και των Τραπεζιτών που τους έδιναν αβέρτα δανεικά και αγύριστα, ακόμα και στην τραγωδία της Κύπρου έδωσαν άφεση αμαρτιών στους εαυτούς τους.

Έφτιαξαν νόμους που ακόμα και σε περιπτώσεις καραμπινάτων σκανδάλων, να ισχύει η διαγραφή τους με την διάλυση της βουλής για εκλογές (Βατοπέδι). Ήταν δε τόση η αναλγησία τους που έλεγαν κάποιοι «αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος»!!!!! πιο κόστος ρε φίλε?? Θα πας δηλαδή φυλακή εσύ για τις λαμογιές των δικών σου?? Όχι φυσικά!! Δώσε στο πόπολο μια μικρή αυξησούλα, ένα επίδομα (πρωταθλητές κόσμου σε αυτόν τον τομέα της πρωτοτυπίας) από τα δανεικά των ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ και ας μας αφήσουν ήσυχους στην μάσα μας. Μόλις ξεσηκώνονταν οι αγρότες, τους έδιναν μια επιδότηση που αργότερα αναδεικνυόταν παράνομη από την ΕΟΚ (λεπτομέρειες τώρα θα κοιτάμε) και μας την ζητούσαν πίσω και με πρόστιμο που πλήρωνε όλος ο λαός. Φυσικά το γνώριζαν οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά έκαναν την πάπια μόνο και μόνο για να ηρεμίσουν τα πράγματα. Δισεκατομμύρια επιδοτήσεις φαγώθηκαν για το κτηματολόγιο, για έργα μαϊμού (θυμάμαι ακόμα εκείνο το έργο για την προστασία της μεσογειακής φώκιας), για την μηχανοργάνωση του δημόσιου τομέα (βόλευε βλέπεις τους κομπιναδόρους να μην γίνει η μηχανοργάνωση) για δρόμους που κόστισαν 3-4 φορές πιο ακριβά από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη και τι να θυμηθεί κανείς. Δημοκρατία λέει έχουμε, δηλαδή για να καταλάβω, δημοκρατία συνίσταται μια φορά κάθε 4 χρόνια για μια στιγμή που θα αποφασίσει ο πολίτης ποιόν βο(υ)λευτή επιλέγει και μετά η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του αποφασίζω και διατάσσω? Ποιόν ρώτησαν τότε για την υπογραφή του μνημονίου? Εδώ ακόμα και σήμερα «επιφανείς» βο(υ)λευτές δεν το είχαν καν διαβάσει!! Μια φορά πήγε ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ να πει για δημοψήφισμα και έπεσαν πάνω του οι ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ της Ευρώπης να τον φάνε!! Δεν τους βόλευε αυτό!

Λούφαξε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλιά τόσα χρόνια για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο από την ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ!!! Και βγαίνει και ο Βενιζέλος και το βάζει στις καλένδες το θέμα αυτό με την δικαιολογία ότι «δεν είναι ικανοποιημένος με το πόρισμα», αυτό άλλωστε αποφάσισαν οι ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ αφέντες του που μπορεί να μην αναδεικνύουν μυαλά όπως στην αρχαία Ελλάδα, αλλά ξέρουν πολύ καλά να τους αντιγράφουν και να τους εφαρμόζουν στους «ιθαγενείς»….

«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.» ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ορφανίδης Δ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *