ροή ειδήσεων

Τα αντιπυρετικά μπορούν να απειλήσουν τα νεφρά των παιδιών

Η αγωγή με αντιπυρετικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, όπως ...
η ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη, μπορεί να απειλήσει τα νεφρά των παιδιών, ιδιαίτερα όσων έχουν αφυδατωθεί από τη γρίπη ή κάποια άλλη λοίμωξη, σύμφωνα με τους ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Pediatrics», το 2,7% των περιπτώσεων οξείας νεφροπάθειας στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας μπορεί να αποδοθεί άμεσα στη χορήγηση κοινών μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Παρότι τα φάρμακα αυτά έχουν συσχετιστεί με βλάβες των νεφρών σε μικρές έρευνες, αυτή θεωρείται η πρώτη μεγάλης κλίμακας σχετική μελέτη. Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από 1.015 περιπτώσεις όπου οι ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο με οξύ πρόβλημα στα νεφρά μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 και του Ιουνίου του 2010.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο πυρετός είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης και συστήνουν στους γονείς να μη δίνουν απαραιτήτως αντιπυρετικά, ώστε να αφήσουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη λοίμωξη, ενώ, αν χρειαστεί, να επιλέξουν την παρακεταμόλη.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *