ροή ειδήσεων

Εσυ τρως πικάντικα;;; Διαβασε πόσο καλό κάνουν στην υγεια!

Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ποιες πικάντικες ουσίες και βότανα μπορούν να μας
βοηθήσουν να αδυνατίσουμε καθως και να μας προσφέρουν πνευματική διαύγεια...
Καυτερές πιπεριές
Σύμφωνα με έρευνες, οι πιπεριές τσίλι κόβουν την όρεξη. Ο λόγος; Τα καψαϊκινοειδή που διαθέτουν, ουσίες που τους δίνουν τη χαρακτηριστική καυτερή γεύση. Επιπλέον ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα αυτό να γίνονται περισσότερες καύσεις. Προσοχή: Αποφύγετε την κατανάλωσή τους αν υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και άλλες πεπτικές διαταραχές.
Κουρκουμάς
Εδώ και αιώνες το συγκεκριμένο μπαχαρικό πρωταγωνιστεί στην ασιατική κουζίνα, ενώ οι θεραπευτές της αγιουρβέδα θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα αναπνευστικά προβλήματα. Επειδή είναι αντιφλεγμονώδες, κάνει καλό σε περιπτώσεις όπως βρογχίτιδα, άσθμα, λαρυγγίτιδα κ.ά. Συνδυάστε το με λίγο μαύρο πιπέρι, που διευκολύνει την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Κανέλα, δεντρολίβανο
Μερικές μελέτες υποστηρίζουν ότι το παραπάνω μπαχαρικό και το βότανο προλαμβάνουν την εμφάνιση Αλτσχάιμερ και βελτιώνουν τη μνήμη χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν.
Πάπρικα
Είναι ό,τι καλύτερο σε λιπαρά φαγητά. Πασπαλίστε, για παράδειγμα, με αυτή το χοιρινό ή τα σουβλάκια. Έτσι τα επίπεδα της ινσουλίνης και των τριγλυκεριδίων δεν θα ανέβουν τόσο πολύ, όπως έδειξε και έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *