ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αδυναμία στα κοσμήματα είχαν δύο αδέλφια

Εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου έδωσε την Πέμπτη, ένας 31χρονος αλλοδαπός Βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος μαζί με τον 35χρονο αδελφό του και έναν ημεδαπό κατηγορούνται.... ότι τον περασμένο Μάιο άδειασαν όλα τα κοσμήματα αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ, από δύο σπίτια της περιοχής μας!


Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από δύο ή περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα δύο αδέλφια βρίσκονται στην φυλακή για άλλη υπόθεση, ωστόσο ο 31χρονος συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κ. Βάσια Παπαγεωργίου προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί για τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος μπορεί να κατηγορηθεί για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και διάθεση αυτών, δίδοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις. Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα στον 31χρονο για αυτήν την υπόθεση επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Τα δύο αδέλφια Βουλγαρικής καταγωγής είχαν προσαχθεί στην αστυνομία στα μέσα Μαΐου 2013 κατηγορούμενα για δύο κλοπές κοσμημάτων από σπίτια της Ρόδου.

Ειδικότερα, στις 17 Μαΐου το απόγευμα περιπολούντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πραγματοποίησαν έλεγχο και έρευνα στο σπίτι των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικού Λεπτουργού, όπου βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα ακόλουθα:

• Πενήντα τρία (53) τεμάχια κοσμημάτων
• Είκοσι (20) διακοσμητικές πέτρες κοσμημάτων
• Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ

• Έξι (6) ψηφιακές μνήμες (usb)
• Δυο (2) φακούς
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων τα είχαν αφαιρέσει οι δράστες το χρονικό διάστημα από 04 έως 10-05-2013 από δυο οικίες στην πόλη της Ρόδου.

Τα κλεμμένα κοσμήματα που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται και ερευνάται η προέλευσή τους.
Σε βάρος των δύο Βούλγαρων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Η 56χρονη μητέρα τους και τα 30.000 δολάρια

Τόσο ο 31χρονος όσο και ο 35χρονος αδελφός του μπορεί να μην είχαν συλληφθεί για τις κλοπές των χρυσαφικών, συνελήφθησαν όμως και οδηγήθηκαν στην φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι, για την κλοπή ποσού 30.000 δολαρίων Αυστραλίας από ανασφάλιστο σταθμευμένο αυτοκίνητο! Μάλιστα στην υπόθεση αυτή κατηγορείται και η 56χρονη μητέρα τους καθώς και ένα ακόμη άτομο που αναζητείται από τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Οι Βούλγαροι ηλικίας 31, 35 και η 56χρονη μητέρα τους συνελήφθησαν με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους μετά το σχηματισμό δικογραφίας στις 19 Οκτωβρίου 2013 και κατηγορούνται για σύσταση-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Οι δράστες φέρονται να είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης ώστε να καταφέρουν να ανταλλάξουν τα δολάρια Αυστραλίας που είχαν κλέψει σε ευρώ, για να μπορέσουν στη συνέχεια να τα ξοδέψουν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και εξιχνίασαν την υπόθεση μετά από καταγγελία που τους έγινε μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013, οι δράστες κατάφεραν να ανταλλάξουν περί τις 5-6.000 δολάρια Αυστραλίας σε ανταλλακτήρια στην περιοχή του Φαληρακίου, δίδοντας τη φορά 600 δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100, ενώ την ανταλλαγή έκανε η 56χρονη μητέρα συνοδευόμενη εναλλάξ είτε από τους γιους της (ένας τη φορά) είτε από το τέταρτο πρόσωπο που αναζητείται.

Οι συλληφθέντες για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα τα οποία κατασχέθηκαν όπως επίσης και το ποσό των 1.045 ευρώ, παραστατικά αποστολής-ταχυμεταφοράς χρημάτων, πρόχειρες σημειώσεις, -2- αυτοκίνητα κ.α. που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι δύο γιοι και η μητέρα τους εντοπίστηκαν το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου 2013 να επιβαίνουν στα ενοικιαζόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Στην κατοχή τους και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• Το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ
• Ένα (1) χρυσό-ασημένιο δακτυλίδι
• Παραστατικά αποστολής ταχυμεταφοράς χρημάτων ύψους 1.715 ευρώ

• Είκοσι τρία (23) αποκόμματα συμμετοχής σε παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π.
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο με απόδειξη αγοράς αξίας περίπου 470 ευρώ
• Σημειώσεις με διάφορα χρηματικά ποσά και ημερομηνίες
Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν.

Σημειώνεται ότι οι δυο συλληφθέντες άνδρες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για κλοπές ενώ ο 31χρονος διώκεται στην χώρα του για ληστεία.
Μετά τις απολογίες τους και τα δύο αδέλφια πήραν το δρόμο για τις φυλακές.
Πηγή: rodiaki
newsbomb.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *