ροή ειδήσεων

Πολλά θέματα για τον Τουρισμό στο πολυνομοσχέδιο!!!

- Θα επιτρέπονται στην ίδια περιοχή, ακόμη και στην ίδια οδό ξενοδοχεία με το ίδιο όνομα!!!
- Ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου", που όχι μόνο δεν θα βοηθήσει τον ανταγωνισμό, αλλά θα οδηγήσει σε κωμικοτραγικές καταστάσεις...

- Εν αναμονή του τελικού κειμένου....
- Έντονη αντίδραση της ΓΕΠΟΕΤ για τα μεταχειρισμένα - σαπάκια λεωφορεία
- Εδώ το μέχρι στιγμής κείμενο του πολυνομοσχεδίου

Εν αναμονή του τελικού κειμένου του πολυνομοσχεδίου και αλιεύουμε διάφορα.
Τα του τουρισμού ξεκινούν στη σελίδα 61.
Μεταξύ άλλων διαβάσαμε τα εξής:
- Κάθε διάταξη στην οποία προβλέπεται υποχρέωση παρόχων ξενοδοχειακών υπηρεσιών ή επιχειρήσεων που προσφέρουν υπηρεσίες διαμονής τουριστών ή άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, σε προηγούμενη έγκριση, γνωστοποίηση, ανακοίνωση ή ενημέρωση περί των τιμών τους καταργείται.
- Η υπαγωγή τουριστικών καταλυμάτων σε καθεστώς χρονομεριστικής μίσθωσης είναι δυνατό να αφορά μέχρι ποσοστού σαράντα εννέα τοις εκατό (49%) της συνολικής σε κλίνες δυναμικότητας των τουριστικών καταλυμάτων, ανεξάρτητα από τη λειτουργική τους μορφή. Το υπόλοιπο ποσοστό της δυναμικότητάς τους θα ισχύει το σύνηθες για την κάθε λειτουργική μορφή καθεστώς λειτουργίας και εκμετάλλευσης. Κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.

- Επιτρέπεται η λειτουργία τουριστικών γραφείων τα οποία μπορούν να παρέχουν αποκλειστικά και μόνο μέσω διαδικτύου τις υπηρεσίες που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 του ν. 393/1976 (Α΄ 199). Σα τουριστικά αυτά γραφεία οφείλουν στο διακριτικό τίτλο τους να περιέχουν τον όρο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» (e-service). Για τη χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας των ανωτέρω γραφείων απαιτείται η ύπαρξη ιδιαίτερης εγκατάστασης, η οποία γνωστοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης και στον ΕΟΣ και υποβάλλονται τα δικαιολογητικά του άρθρου Α.
- Από 1.7.2014 καταργούνται: α. Η προβλεπόμενη από τη διάταξη της περίπτωσης α της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν.δ. 3868/1958 (Α΄178) εργοδοτική εισφορά 1%. β. Η προβλεπόμενη από τη διάταξη της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν.δ. 3868/1958 (Α΄178) εργατική εισφορά 1%. γ. Η προβλεπόμενη από τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν.2054/1952 (Α΄ 96) ειδική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών, όπως αντικαταστάθηκε με τη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 3 του ν.2336/1995 (Α΄189). δ. Σα άρθρα 1,2,3 παράγραφος 1 περίπτωση γ’ και παράγραφοι 2 και 3, τα άρθρα 4 έως και 11 και το άρθρο 13 του ν.δ. 3668/1958 (Α’ 178) καθώς και οι κανονιστικές πράξεις που εκδόθηκαν δυνάμει των ως άνω άρθρων. ε. Με την κατάργηση των ανωτέρω εισφορών καταργούνται οι αντίστοιχες παροχές που καλύπτονταν από τους σχετικούς πόρους. Για το έτος 2014 θα καταβληθεί το ήμισυ του προβλεπόμενου, με τις διατάξεις του ν.δ. 3868/1958 (Α΄ 178), ποσού οικογενειακών επιδομάτων.


Όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσουμε όλες τις διατάξεις και γι αυτό δημοσιεύουμε ολόκληρο ρο κείμενο, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.


Σε έντονη ανακοίνωσή της η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει: " ...παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών για το δίκαιο των θέσεών της διαπιστώνει ότι προωθείται η χορήγηση νέων αδειών τόσο σε καινούρια όσο και σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία κατηγορίας εκπομπών ρύπων Euro V ή μεταγενέστερα στο υπό διαμόρφωση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η κίνηση αυτή και παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε οδηγεί στη διάλυση ενός ολόκληρου κλάδου, χωρίς κανένα όφελος για το κράτος και τον ελληνικό τουρισμό. Έχουμε εξαρχής ξεκαθαρίσει τη θέση μας ότι οι νέες άδειες θα πρέπει να αφορούν μόνο καινούρια τουριστικά λεωφορεία και καμία αλλαγή δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί στο υφιστάμενο καθεστώς αντικατάστασης των παλαιών λεωφορείων με μεταχειρισμένα, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά. Τα τουριστικά λεωφορεία είναι εδώ και χρόνια πραγματικά απελευθερωμένα τόσο ως προς τη χορήγηση αδειών – ο καθένας μπορεί να πάρει άδεια και να δραστηριοποιηθεί – όσο και ως προς το έργο. Ως εκ τούτου οι αλλαγές που προωθούνται αντίκεινται στο συμφέρον του τόπου. Δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι στο θάνατο που σκοπεύουν να μας επιβάλλουν, καθώς δεν αφορά ένα απλό συντεχνιακό ζήτημα αλλά ένα βαρύτατα εθνικό. Αν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών δεν λάβουν υπόψη τις θέσεις μας τότε στις 15 Απριλίου σύσσωμος ο κλάδος των Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Λεωφορείων θα κατέβει σε πανελλαδική απεργία και οι ίδιοι θα φέρουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για τη ζημία που θα προκύψει στον ελληνικό τουρισμό".
http://money-tourism.blogspot.gr/


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *