ροή ειδήσεων

Έφυγε ένας “Μάγκας “ που ήταν και …Αρχηγός

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου του 2014 αποχώρησε και επίσημα ο Στρατηγός Τσέλιος από το ΓΕΣ με εντολή ΚΥΣΕΑ !

Δεν άφησε ούτε μια στιγμή την πίκρα του να φανεί ο ο ιδιόρρυθμος Καταδρομέας ,παρά...  μάζεψε τα λιγοστά του πράγματα ,πήρε τις αναμνήσεις του και έφυγε όπως και ήρθε ...Αρχηγός !

Δεν γνωρίζουμε αν πήρε μαζί του και το λιγοστό χώμα από το ύψωμα 731 που είχε πάντα στο γραφείο του μαζί με τα φυσίγγια που είχε φυλαγμένα, ανάμνηση και αυτά της μάχης του 5ου Συντάγματος των Δυτικό -Θεσσαλών !

Φτωχόπαιδο καταγόμενος από ένα το μικρό χωριό των Τρικάλων ο «Μάγκας Τσέλιος» δεν τα είχε ποτέ καλά ούτε με πολιτικούς ,ούτε με δημοσιογράφους, αλλά ούτε και με συμφέροντα ,ούτε γνώριζε από διαδρομές στα υπόγεια του Πενταγώνου !

Όταν κατέβαινε στο υπόγειο πήγαινε μόνο και μόνο να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο τις ασκήσεις του “ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ” αν και δεν του καλοφαινόταν να τις βλέπει από μακριά και όχι να οσμίζεται την κάπνα του πυροβόλου !

Λάτρευε τις ξαφνικές ασκήσεις και τους Συναγερμούς και πρόσεχε σαν παιδιά του τους κληρωτούς !

Ανυπότακτος βλάχος τον έπνιγε η κλεισούρα του γραφείου και έτρεχε με την πρώτη ευκαιρία στα βουνά και στα ρουμάνια ,ενώ ήξερε σαν την παλάμη του όλα τα περάσματα και τις ενέδρες στον Έβρο !

Δεν ήταν τυχαίο που αμέσως μετά την Άσκηση “Νυχτερινή Αστραπή” (φώτο) στον Έβρο είπε με βεβαιότητα ότι από εδώ δεν θα περάσουν ποτέ οι Τούρκοι !

Στην ΤΑΜΣ «Νυχτερινή Αστραπή» στον Έβρο

Ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι οι Τούρκοι σε περίπτωση συρράξεως θα προσπαθήσουν να κάνουν υπερκέραση των Ελληνικών Δυνάμεων και διέταξε να οργανωθεί η νήσος Σαμοθράκη σχεδιάζοντας και εκτελώντας άψογα την άσκηση ¨ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ¨

Δεν χώνευε τους πατρεχάμενους των Πολιτικών ούτε χαμπάριαζε από πιέσεις για ρουσφέτια ….Για χρόνια θα θυμούνται στο ΓΕΣ τις αγριοφωνάρες του όταν παρατρεχάμενος πολιτικού τόλμησε να του πει τηλεφωνικά κάτι παραπάνω από το επιτρεπτό !

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει από τα Στελέχη του Στρατού μαςς ότι χωρίς να ξεφύγει από τον προϋπολογισμό, κατάφερε να μοιράσει ημέρες εκτός έδρας τα Χριστούγεννα ,πρώτα στα Στελέχη τους Έβρου και των νησιών και αργότερα σε όλους ,δίνοντας έτσι την ευκαιρία εν μέσω κρίσεως ,οι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί να γυρίσουν στα σπίτια τους με λίγα τρόφιμα παραπάνω χρονιάρες μέρες

Οι Ακρίτες των νησιών θα τον θυμούνται τα επόμενα χρόνια όταν ξήλωσε από τα ελικόπτερα VIP τις δερμάτινες πολυθρόνες για να τα μετατρέψει σε ελικόπτερα διακομιδής ασθενών ,τοποθετώντας φορεία χωρίς να επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το Κράτος !

Στον Στρατιωτικό τομέα ήταν ακούραστος με ενθουσιασμό νεαρού Αξιωματικού και πείρα Στρατηγού !

Έφυγε χωρίς παράπονο αλλά υπερήφανος ο Τσέλιος αναγκάζοντας τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να δηλώσει ότι η αλλαγή του Α/ΓΕΣ έγινε για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων …

Βαρύ το Στρατιωτικό έργο που αφήνει πίσω του ο Στρατηγός Τσέλιος και η σύγκριση με τον νέο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Μανωλά θα είναι αναπόφευκτη .



Παραδίδοντας την πολεμική Σημαία του 50υ Συντάγματος στον Διοικητή της ΣΜΥ «

Εμείς δεν θα σταθούμε σε αυτά που γράφουν κάποιοι ,ότι τον νέο Αρχηγός του ΓΕΣ κάποιοι φρόντισαν να τον (προιονήσουν λόγω καλλίφωνου και άλλα παλαβά) !

Αλλά θα περιμένουμε από τον νεώτερο ηλικιακά Α/ΓΕΣ και με μάλιστα με τέτοιες περγαμηνές στο συρτάρι του ,να κάνει την διαφορά από τους άλλους Αρχηγούς και ποσώς μας ενδιαφέρει αν είναι και καλλίφωνος ο άνθρωπος ,που τυχαίνει να τον γνωρίζουμε και προσωπικά !

Επειδή όμως τα πράγματα στον Έβρο ,Θράκη και νησιά δεν είναι για δεξιώσεις και λοιπά τραλαλά ,ελπίζουμε να μην φτάσουμε στην παροιμία που λέει ο Λαός μας ... “Αλλού βαράν τα τούμπανα και αλλού χορεύει η νύφη “!

Ούτε βέβαια να ψάχνουμε να βρούμε σκελετούς στην ντουλάπα μας , που θα πολεμήσουν για εμάς υπό τας διαταγάς μας !

Εμείς θα αποχαιρετήσουμε τον “Μάγκα απο τα Τρίκαλα ” τον Στρατηγό Τσέλιο που θα πάρει την κάπα του στο ώμο και θα γυρίσει στα βουνά μας ,ώστε να ξαποστάσει αλλά και να απολαύσει αυτός και η οικογένεια του τις απλές χαρές της ζωής που στερήθηκε για πολλά χρόνια !

Κάποιος κάποτε Αρχηγέ έγραψε κάτι …Γνώρισα πολλούς Αρχηγούς μα θυμάμαι λίγους ! Ένας αυτούς θα είσαι και εσύ !

Βετεράνος

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/3/14 10:49

    Αν ειναι ετσι , και δεν αμφιβαλω καθολου για την ποιοτητα των αξιωματικων των ενοπλων δυναμεων, γιατι εγινε η αντικατασταση του αξιου στρατηγου; Ας μας απαντησει πειστικα ο αρμοδιος υπουργος, και οχι να λεει μπουρδες περι αναδιαρθρωσης των ενοπλων δυναμεων,λες και ο εν λογω στρατηγος ηταν αυτος που την μπλοκαριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/14 18:24

    Γιαυτό διακρίνοντε οι πολιτικοί από τισ μπούρδες που λένε και εμείς τα κορίδα καθόμαστε στο καναπέ και τους ακούμε και τους ξαναψηφίζουμε παλι στις επόμενες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *