ροή ειδήσεων

Διήμερο για το Αιγαίο στις Βρυξέλλες

Σύνορο και κοιτίδα ανταλλαγών σε τομείς όπως οι ιδέες, το εμπόριο, η τέχνη, το αρχιπέλαγος αποτελούσε από την αρχαιότητα και αποτελεί.... ακόμη ένα δυναμικό κομμάτι της πιο δυναμικής θάλασσας του κόσμου, της Μεσογείου.

Ενα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο για το Αιγαίο έγινε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στο Μουσείο Βασιλικών Τεχνών και Ιστορίας των Βρυξελλών. Ηταν αφιερωμένο στην «Αρχαιολογία της Θάλασσας» (στην ουσία στο Αιγαίο) και συγκέντρωσε πολλούς Ελληνες και ξένους επιστήμονες. Το συνέδριο λειτούργησε συμπληρωματικά με την έκθεση «Ναυτίλος: Ταξιδεύοντας την Ελλάδα», η οποία παρουσιάζεται στο Palais de Bozar στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας με χιλιάδες επισκέπτες και εγκωμιαστικά σχόλια. «Ως γνωστόν, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις νησιωτικότερες χώρες του κόσμου. Η θάλασσα και τα νησιά της αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής γεωφυσικής ιδιαιτερότητας, αλλά και του ξεχωριστού ελληνικού πολιτισμού», είπε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανοίγοντας το συνέδριο.

Ο σημερινός στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει την ανάδειξη του Πολιτισμού ως ζωτικού παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσα από συνέργειες με άλλους δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους όπως ο τουρισμός, ιδιαίτερα ο πολιτιστικός.

Στον χώρο του Αιγαίου, εκτός από την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Σάμο και τη Σαντορίνη, γίνεται προσπάθεια για την ανάπτυξη νέων και αναδυόμενων τουριστικών προορισμών, καθώς και τη δημιουργία και ανάπτυξη περιφερειακών και τοπικών πόλων στο Βόρειο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Αγγελική Κώττη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *