ροή ειδήσεων

Ψαράς βρήκε το αρχαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι – Τι περιείχε;

Αυτό που αρχικά έμοιαζε με ένα κανονικό άδειο μπουκάλι μπύρας, το οποίο έπιασε ένας ψαράς στα ....


δίχτυα του, αποδείχτηκε πως ήταν ένα ιστορικό εύρημα, καθώς περιείχε μια κάρτα με ημερομηνία 17 Μαΐου 1913 γραμμένη από έναν άνδρα, με το όνομα Ρίτσαρντ Πλατζ.




Το μπουκάλι περιείχε μια καρτ ποστάλ της Δανίας μαζί με δύο γερμανικά γραμματόσημα πάνω της και ένα ευγενικό μήνυμα, που ζητούσε από αυτόν που θα το έβρισκε να το στείλει στη διεύθυνσή του στο Βερολίνο.

Η κάρτα δεν έφτασε ποτέ, αντιθέτως προσγειώθηκε στα χέρια ενός ψαρά από το χωριό Heike στο Schleswig Holstein της Γερμανίας, την Τρίτη, με καθυστέρηση 100 χρόνων.

«Το κρατούσα στο χέρι μου και τότε ένας συνάδελφος μου είπε ότι δεν υπήρχε τίποτε μέσα στο μπουκάλι», δήλωσε ο Konrad Fischer στην τοπική εφημερίδα, εξηγώντας πως ήταν έτοιμος να το πετάξει πάλι μέσα στη θάλασσα.



«Όταν είδα την ημερομηνία, πραγματικά ενθουσιάστηκα», δήλωσε.

Μέχρι τώρα το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει καταχωρηθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ήταν ηλικίας 97 ετών όταν βρέθηκε, το 2012.

«Αν το μήνυμα είναι τόσο παλιό, μπορεί να ενδιαφερθεί κάποιο μουσείο γι” αυτό», δήλωσε ο Fischer, που θα δώσει το μπουκάλι σε ειδικούς, προκειμένου να του ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά.

Ο Fischer είναι ψαράς εδώ και 50 χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει βρει νάρκες, βόμβες, τορπίλες, αλλά και ένα πτώμα στη θάλασσα.

http://www.contraseolous.gr/



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *