ροή ειδήσεων

Αμετανόητο​ς ο Αλβανός βαρυποινίτη​ς που έσφαξε τον υπαρχιφύλακ​α

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι ο οποίος χθες το μεσημέρι δολοφόνησε μέσα στις φυλακές.... Μαλανδρινου τον υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ερώτηση του εισαγγελέα «Γιατί το έκανες αυτό;» ο Αλβανός βαρυποινίτης απάντησε με τρόπο κυνικό: «Γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές» (σ.σ. εννοώντας την απόρριψη του αιτήματός του για υφ' όρον απόλυση και το γεγονός ότι δεν του χορηγήθηκε άδεια για να επισκεφθεί την άρρωστη τότε μητέρα του στην Ιταλία).

Το αιματοβαμμένο σημείωμα

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε προσχεδιάσει το έγκλημα του αφού στο σημείωμα που εντοπίστηκε μέσα στο κελί του και το οποίο παρέδωσε αρχικά στον άτυχο υπαρχιφύλακα με σκοπό να του αποσπάσει την προσοχή και να του καταφέρει το θανατηφόρο χτύπημα στην καρωτίδα έγραφε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄ τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς...».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, όλα έγιναν χθες στις 12.10 το μεσημέρι. Εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β' πτέρυγας μαζί με 2 συναδέλφους του και κλείδωναν τα κελιά. Στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας. «Άκουσα φωνές και βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο. Ο δράστης μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα, που ήταν γεμάτο αίματα».

Το παρελθόν του δράστη

Ο Ιλία Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένες κλοπές. Η ποινή που του επιβλήθηκε -κατά συγχώνευση- από το δικαστήριο ήταν κάθειρξη 16 ετών και 5 μηνών. Έπειτα από περίπου εννέα χρόνια και συγκεκριμένα στις 27/5/2006 αποφυλακίζεται με όρους λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.

Ωστόσο η ελευθερία του Αλβανού κράτησε για λίγο αφού μόλις δέκα μήνες αργότερα κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος στις 4/3/2007 για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά καθώς και για ληστεία. Για τις πράξεις αυτές πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες, ενώ στο Εφετείο η ποινή του «έπεσε» στα 12 χρόνια και 9 μήνες. Επιπλέον καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο Καρέλι κρατούνταν στη Β' πτέρυγα των φυλακών, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης προσμετράται για δυο.

Έτσι έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών, θεμελίωνε τυπικά δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους δεδομένου ότι είχε ήδη «καθαρά» 7 χρόνια εγκλεισμού. Ωστόσο το αίτημα αυτό απορρίφθηκε στις 11/2/2014 από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει ο νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές.
http://www.newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *