ροή ειδήσεων

Οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Ελλάδα για διακοπές

Φαβορί στις προτιμήσεις των Γερμανών είναι η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως. Μάλιστα σε άρθρο της εφημερίδας Die Welt επισημαίνεται.... ότι «οι τουρίστες πρέπει να βιαστούν για να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα», καθώς εκτιμάται ότι το καλοκαίρι τα καταλύματα θα «γεμίσουν».

Για να αναπολήσουν τα νεανικά τους χρόνια, να βρουν νέες πηγές έμπνευσης και φυσικά για να ξεκουραστούν. Αυτοί είναι μόνον μερικοί λόγοι για τους οποίους πολλοί Γερμανοί έχουν ήδη κανονίσει να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας. Το κύμα προσέλευσης φέτος έχει «άρωμα» δεκαετίας ’70, εποχή που οι Γερμανοί ανακάλυπταν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία έρευνας αγοράς GfK, η αύξηση των κρατήσεων σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2013 έχει φτάσει το 52%, φέρνοντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση των δημοφιλών προορισμών, μετά την Ισπανία και την Τουρκία. Φαβορί η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως. «Οι τουρίστες πρέπει να βιαστούν για να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα», επισημαίνεται σε σχετικό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, καθώς εκτιμάται ότι το καλοκαίρι τα καταλύματα θα «γεμίσουν». Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού, ΙΤΒ, για τη Ρόδο. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι στο περίπτερο της ΠΡΟΤΟΥΡ, του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, δόθηκε η έβδομη θέση στον διαγωνισμό των καλύτερων ευρωπαϊκών συμμετοχών στην ΙΤΒ, «Best Exhibitor Awards» (BEA), που απονέμει το Cologne Business School (CBS).

Παρέα συμφοιτητών

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Τολό επέλεξαν να κάνουν το καθιερωμένο τους «reunion» μια παρέα πάλαι ποτέ συμφοιτητών από το Τόμπιγκεν. Θα περιπλανηθούν στα αξιοθέατα της Αθήνας, αλλά και στις Μυκήνες, το Ναύπλιο, την Αρχαία Κόρινθο και την Επίδαυρο. Για ορισμένους από τη 12μελή παρέα θα είναι η πρώτη φορά, για άλλους θα είναι η επιστροφή στα θέρετρα της νιότης τους. «Οι συναντήσεις μας είναι τακτικές, μέχρι σήμερα όμως περνούσαμε όλοι μαζί ένα Σαββατοκύριακο σε κάποια τοποθεσία της Γερμανίας», λέει στην «Κ» ο 52χρονος δικηγόρος Ορτβιν Μπάρβασερ, «ωστόσο, πριν από έναν χρόνο κάποιος έριξε την ιδέα της Ελλάδας στο τραπέζι». Οπως διευκρινίζει ο κ. Μπάρβασερ, «εγώ ποτέ δεν δίνω βαρύτητα στην εικόνα που μεταφέρουν τα ΜΜΕ για μια χώρα, πέρυσι πήγα διακοπές στην Αίγυπτο και ήταν υπέροχα: δεν είναι όλη η χώρα η ταραχώδης πλατεία Ταχρίρ!».

Ως παιδιά φρονίμων, οι πρώην συμφοιτητές έχουν ήδη τακτοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες της μετάβασης και έχουν εξασφαλίσει πολύ καλές τιμές. «Το αποφασίσαμε τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο είχαμε κλείσει ήδη αεροπορικά εισιτήρια και αρχές Απριλίου σας ερχόμαστε!». Το οργανωτικό κομμάτι της εκδρομής ανέλαβε ο Μάρτιν Μπίαρστοχ, καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και λάτρης της Ελλάδας. «Ερχομαι πολλές φορές τον χρόνο στην Ελλάδα με τους μαθητές μου, αλλά και αυτόνομα», εξηγεί στην «Κ» σε άπταιστα ελληνικά. «Κάνω κυρίως διακοπές στη Νάξο και την Κρήτη, όπου έχω αποκτήσει πολλούς φίλους». Ως θαμώνας πια των ελληνικών νησιών, έχει «νιώσει» τις αλλαγές που έφερε η κρίση. «Διαπιστώνω πια ότι στα ελληνικά νησιά συναντάω ελάχιστους Ελληνες ταξιδιώτες και στις ταβέρνες οι Ελληνες σπανίζουν πλέον, ενώ ξενυχτούν και παραγγέλνουν πολύ λιγότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν». Οταν τον ρωτούν αν το κλίμα είναι εχθρικό για τους Γερμανούς τουρίστες, απαντά αφοπλιστικά. «Αν προσβάλεις τους ντόπιους, θα στο ανταποδώσουν, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο», τονίζει· «δεν είμαστε επικριτικοί σε ευαίσθητα θέματα και σεβόμαστε τη γνώμη του άλλου».

«Ηρθε η ώρα της Ελλάδας»

Αρχές Σεπτεμβρίου, μια άλλη παρέα οκτώ Γερμανών, κατά τι νεότερη, θα επισκεφθεί την Κρήτη. «Εχουμε πάει πολλές φορές στην Τουρκία, έχουμε οργώσει από παιδιά την Ιταλία και την Ισπανία λόγω εγγύτητας, έχει έρθει πλέον η ώρα της Ελλάδας», εξηγεί στην «Κ» η 24χρονη Σοφία, που αγνοεί τις ελληνικές ρίζες του ονόματός της. «Θα είναι για όλους μας η πρώτη φορά στην Ελλάδα και επιλέξαμε την Κρήτη, γιατί ορισμένοι εξ ημών ασχολούμαστε με τη μουσική και αναζητούμε νέα ακούσματα που θα μας δώσουν έμπνευση για να συνθέσουμε κάτι διαφορετικό». Οι νεαροί ταξιδιώτες οργάνωσαν όλο το ταξίδι μέσω Διαδικτύου. «Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το έμβασμα των χρημάτων στον ξενοδόχο διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά τα άλλα δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου», αναφέρει η Σοφία, που έχει αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες για τη μουσική παράδοση του νησιού, αλλά και τους εκλεκτούς μεζέδες του!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/3/14 22:27

    Οταν ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *