ροή ειδήσεων

Κινητικότητα με την BORΑ JET στο Νότιο Αιγαίο

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 20 Μαρτίου η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη και ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Μ. Παλλάς με στελέχη.... της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Bora Jet. Πιο συγκεκριμένα, στην συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, Onur Akgul, ο υποδιευθυντής πωλήσεων, Kemal Bilgin, ο ιδιοκτήτης του τούρκικου πρακτορείου ταξιδίων Mustafa Kizilca, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου Pellos Travel, Αυγερινός Παπασάββας και η ξενοδόχος Μαριέττα Παπαβασιλείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλες οι προσπάθειες που γίνονται για άνοιγμα της αγορά της Ρόδου με απευθείας πτήσεις από και προς Κωνσταντινούπολη, μια προοπτική που αν μη τι άλλο θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αεροπορική εταιρεία ήδη πραγματοποιεί δρομολόγια που συνδέουν την Κωνσταντινούπολη με τη Μύκονο ενώ οι πτήσεις της θα επεκταθούν στη Ρόδο και στη Σαντορίνη.

Η εν λόγω εταιρεία διαθέτει συνολικά πέντε αεροσκάφη τα οποία εξυπηρετούν 400.000 επιβάτες ετησίως. Οι πτήσεις από τη Ρόδο θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου με την πραγματοποίηση δύο πτήσεων την εβδομάδα. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στοχεύοντας στην προσέλκυση Tούρκων επισκεπτών και στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας προτίθεται να στηρίξει το εγχείρημα της Bora Jet διαφημίζοντας μέσα από τα in-flight περιοδικά της τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.


Και με τον δήμαρχο...
Συνάντηση όμως είχε το επιτελείο της τουρκικής εταιρίας και με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κύριος Onur Akgul, διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, ο κύριος Kemal Bilgin, υποδιευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, ο κύριος Mustafa Kizilca, ιδιοκτήτης του τούρκικου πρακτορείου ταξιδίων TurmarTravel που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στη Ρόδο, η κυρία Munevver Polat, υπεύθυνη πωλήσεων του πρακτορείου TurmarTravel, ο κύριος Αυγερινός Παπασάββας, ιδιοκτήτης του γνωστού τουριστικού πρακτορείου Pellos Travel που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, η ξενοδόχος κυρία Μαριέττα Παπαβασιλείου και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κυρία Βεατρίκη Σέρβου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της εταιρίας παρουσίασαν στο Δήμαρχο την αεροπορική εταιρία Bora Jet. Σύμφωνα με όσα είπαν, η εταιρία διαθέτει πέντε σύγχρονα αεροπλάνα τα οποία πραγματοποιούν προγραμματισμένες πτήσεις ενώ στο στόλο τους εντάσσεται και ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος, το ακριβότερο στον κόσμο, το οποίο ενοικιάζεται από ιδιώτες και πραγματοποιεί ιδιωτικά δρομολόγια. Η εταιρία πέρυσι μετέφερε συνολικά 400.000 επιβάτες ενώ φέτος αναμένεται να εξυπηρετήσει 1.000.000 επιβάτες. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κύριος Yalcin Ayaslin είναι επιστήμονας της Nasa και έχει συμπεριληφθεί στους εκατό πιο πλούσιους ανθρώπους της λίστας Forbes.
Στην Ελλάδα η αεροπορική εταιρία Bora Jet πραγματοποιεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια δρομολόγια που συνδέουν την Κωνσταντινούπολη με τη Μύκονο ενώ στόχος της είναι την τουριστική περίοδο του 2014 να επεκτείνει τις πτήσεις της σε Ρόδο, Σαντορίνη και Μυτιλήνη. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στην αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης- Ρόδου που η εταιρία τους θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 και ζήτησαν την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου σε αυτό τους το εγχείρημα. Συνολικά προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης τουριστικής περιόδου είκοσι έξι δρομολόγια με επιστροφή, δύο φορές την εβδομάδα, τα οποία θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Σεπτεμβρίου.
Ο Δήμαρχος Ρόδου τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού της Ρόδου θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της στήριξης της αεροπορικής εταιρίας Bora Jet ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, κάτι που ούτως ή άλλως έχει πράξει και με όλες τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους και τη Ρόδο. Όπως τόνισε, η επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Μία απευθείας αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης- Ρόδου θα τονώσει τη ροή των Τούρκων τουριστών προς τη Ρόδο και θα ανοίξει το δρόμο σε άλλες αγορές.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων ενώ το νέο ραντεβού καθορίστηκε για τον Μάιο όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη των δρομολογίων.
http://money-tourism.blogspot.gr/


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *