ροή ειδήσεων

Φθηνότερα ψώνια σε ξένα e-shops - Ποιες χώρες πωλούν σε χαμηλότερες τιμές από ότι στην Ελλάδα

Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά και να προμηθευτούν προϊόντα που με δυσκολία βρίσκουν.... στα ράφια της ελληνικής αγοράς, το 36% των Ελλήνων κάνει τις αγορές του μέσω Διαδικτύου. Ομως, όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα, όταν επιλέγουν ελληνικά e-shop καταλήγουν να αγοράζουν τα προϊόντα που επιθυμούν... ακριβότερα.

Σύμφωνα με την έρευνα της PayPal που παρουσιάζει «Το Εθνος» στις ΗΠΑ μπορούν να βρουν ηλεκτρονικά προϊόντα φτηνότερα έως και 37% σε σχέση με τα ελληνικά online καταστήματα, παιχνίδια έως και 52% φτηνότερα, καλλυντικά 30% φτηνότερα και ρούχα ακόμα και στη μισή τιμή.

Φθηνότερα, όμως, αγοράζουν και από e-shop της Γερμανίας. Στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ τα games και τα παιχνίδια είναι 40% φτηνότερα σε σχέση με τα ελληνικά καταστήματα, τα ρούχα έως και 25% φτηνότερα, ενώ τα ηλεκτρονικά προϊόντα και τα καλλυντικά πωλούνται σε τιμές από 17% έως 31% χαμηλότερες σε σχέση με τις ελληνικές.

Μισοτιμής βρίσκουν τα ρούχα στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αγοράζουν καλλυντικά με έκπτωση 24%, παιχνίδια φθηνότερα κατά 35% και ηλεκτρονικά προϊόντα με έκπτωση 24%.

Φθηνή αγορά αποδεικνύεται και η Κίνα όπου μπορεί να βρει κανείς παιχνίδια σε κατά 78% χαμηλότερη τιμή και ρούχα φθηνότερα κατά 44%.

Από πού ψωνίζουν οι Ελληνες

Οπως προκύπτει από την έρευνα της ίδιας εταιρείας οι Ελληνες ψωνίζουν κυρίως από τις εξής χώρες:
Ρωσία,
Κίνα,
Γερμανία
Μεγάλη Βρετανία


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/3/14 14:44

    ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΠΟ ESHOP.GR
    Ημερομηνία: 25-08-2013 18:50 Αρ.Παραγγελίας: 130825185012627420014
    TABLETS MANTA MID1005 DUO POWER HD TABLET 10'' 16GB ANDROID 4.1 (PER.904218) 1 154.90 €
    Είμαι τακτικός πελάτης του www.eshop.gr με ιστορικό αγορών πολλά χρόνια, επίσης ο αδερφός μου.
    Αγόρασα ένα ταμπλετ γράφω ποιο πάνω τα στοιχεία του προϊόντος. Μετά απο μια εβδομάδα χάλασε, (δεν φορτίζει, και κλείνει απο μόνο του) πάω στο κατάστημα το πήραν για σερβις. Μετά απο ένα μήνα ήρθε και το είχαν κάνει αντικατάσταση διότι ήταν ελαττωματικό. Μετά από μια εβδομάδα ξανά χαλάει με το ίδιο πρόβλημα. Το πάω πίσω πάλι. Το παίρνουν για σέρβις ένα μήνα πάλι. Έρχεται στο κατάστημα, μου λένε δεν είχε πρόβλημα το ταμπλετ ο φορτιστής ήταν χαλασμένος, και τον άλλαξαν. Παω σπίτι το βράδυ πάλι τα ίδια ανάβει και μετά απο λίγο σβήνει μόνο του. Επίσης δεν φορτίζει. Αντε πάλι πίσω στο κατάστημα. Το στέλνουν πάλι στο σέρβις και μετά απο ενα μήνα με παίρνει κάποιος υπε φθηνός, και τι μου λεει; κάποιος προσπάθησε να ανοίξει την συσκευή και έχει χαλάσει η ταινία ασφαλείας. Οπότε η εγγύηση τέλος. Για να το επιδιορθώσει μου είπε ότι κοστίζει 100€ περίπου, ενώ καινούργιο εχει 155 με προσφορά. Προσπάθησα να του εξηγήσω οτι η συσκευή έχει περάσει μόνο στα δικά τους χέρια, μάταια. Μου είπε θα με πάρει κάποιος υπεύθυνος του eshop αλλα ποτέ δεν με κάλεσαν. Η συσκευή πάει Αθήνα και έρχεται στο κατάστημα της Ρόδου ολο αυτό το διάστημα απο 25.08.13 μέχρι και σήμερα 09.03.14 . Αν δεν ειναι αυτό κοροϊδία τι να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/3/14 18:07

    Δεν διαφωνίσω μαζί σου και δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, ίσα ίσα είχα το ίδιο tablet και μου παρουσίασε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.
    Οπότε αφού το έψαξα είδα ότι ήταν συχνό ελλάτωμα του μοντέλου, οπότε αφού ήταν εντός εγγύησης ζήτησα και μου το άλλαξαν με άλλο μοντέλο, ίσως έπρεπε να κανείς το ίδιο.
    Αλλά θα ήθελα να επισημάνω πως το e-shop είναι σταθερά εδώ και χρόνια από τα φθηνώτερα ίντερνετ shop και το σημαντικότερο για εμάς στη Ρόδο, ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/3/14 18:26

    Ειχα και εγο το ιδιο προβλημα,με το ANDROID που το ειχα αγορασει μεσω ηλεκτρονικου καταστηματος απο την Αγγλια.To προβλημα ηταν στον φορτιστη,το οποιο με θα σειρα του ρημαξε την μπαταρια.To εστειλα πισω,και μου στειλανε καινουριο tablet και καινουριο φορτιστη,χωρις καμια οικονομικη επιβαρυνση.
    Επειδη εγω ασχολουμε επαγγελματικα με τα e-shop,και εργαζομαι ως CΕΟ στην Σουηδια θα σου πω κατι.προσπαθησα να φερω ελληνικες εταιριες στην Σουηδια,προκειμενου να αυξησουν τις πωλησεις τους στο εξωτερικο,αφου οι περισσοτερες ηταν η πρωτη φορα,που εβγαιναν απο τα ελληνικα συνορα.
    Ακομα και Ροδιτικες εταιρειες προσπαθησα να φερω στην Σουηδια.
    Στον ενα χρονο προσπαθειας,δεν θελω να ξαναακουσω και να ξαναασχοληθω με ελληνικη εταιρεια.Δεν μπορεις να τους εμπιστευτεις επ ουδενι.
    Δεν σεβονται ουτε τον λογο τους ουτε τις υπογραφες τους.Δυστηχως πολλες ελληνικες εταιρειες,δεν ξερουν και δεν μπορουν να λειτουργεισουν επαγγελματικα.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλες ελληνικες εταιρειες-επιχειρησεις,χαρακτηριζονται απο εσωστρεφεια,με αποτελεσμα να μην εξαγουμε σχεδον τιποτα,αν και τα ελληνικα προιοντα ειναι ανωτατης ποιοτητας.
    Δυστυχως λειτουργουν με την λογικη της αρπαχτης,χωρις να σκεφτονται το μελλον,και κατα συνεπεια την επιβιωση της επιχειρησης τους.
    Συνεπεια ολων αυτων να φευγουν εκατομμυρια ευρω σε αλλες χωρες,ενω θα μπορουσαν να μεινουν στην Ελλαδα,και να διμηουργισουν θεσεις εργασιας.
    Αλλα ειπαμε.Στη Ελλαδα την αναπτυξη την αντιλαμβανεται ο καθενας οπως θελει.
    Συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα ειναι μεταφραση απο greeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *