ροή ειδήσεων

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: "KΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΘΝΟΣ"

της Στέλλας Μεϊμάρη

Η Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη, Βουλευτής Δωδεκανήσου με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όπως όλα δείχνουν, υποψήφια.... Ευρωβουλευτής στις επικείμενες εκλογές στο "Αγιορείτικο Βήμα".

Μιλάει για την κρίση που βιώνει η χώρα μας, καθώς και για την οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται από κάποιους να καταργήσουν σταδιακά όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως έθνος, όπως την αργία της Κυριακής, το μάθημα των Θρησκευτικών και τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που έστρεψαν το ενδιαφέρον σας στο Ευρωκοινοβούλιο και σας έκαναν να θέλετε να είστε υποψήφια;

Έχουμε εξετάσει με τον πρόεδρο μας, τον Πάνο Καμμένο, το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια του κινήματος μας για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Θα περιμένουμε, όμως, να έρθουν και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις με βάση τα πραγματικά δεδομένα που θα προκύψουν.

Επιτρέψτε μου, όμως, να σας πω, μια και μιλάμε για πρώτη φορά μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας, ότι ως εν ενεργεία βουλευτής την περίοδο 2009-2012 ήμουν αντίθετη και είπα «όχι» σε όλα τα μνημόνια, με αποτέλεσμα να διαγραφώ από το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα το 2009. Η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή και, πραγματικά, δεν με ενδιέφερε αν θα πήγαινα στο σπίτι μου, για να το πω απλά. Λίγο καιρό μετά τη διαγραφή μου, είχα την τύχη και την τιμή να συμμετάσχω στην προσπάθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να παρουσιάσουμε μια διαφορετική πρόταση στους πολίτες, ένα πρόγραμμα το οποίο δικαιώνεται καθημερινά από τις εξελίξεις.

Καταφέραμε, λοιπόν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όταν όλες οι δημοσκοπήσεις μας έδειχναν με πολύ μικρά ποσοστά, να μπούμε στη Βουλή και να είμαστε ένα κίνημα δυναμικό, με σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις. Χαίρομαι, ειλικρινά, που μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μου, αποτελούμε το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Και επειδή έζησα τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας, τώρα, ενόψει των ευρωεκλογών, θεωρώ ότι πρέπει να συμμετάσχω και εγώ σε μια προσπάθεια του κινήματος μας να εκλέξει όσους περισσότερους ευρωβουλευτές μπορεί. Η συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είμαι και υποψήφια. Άλλωστε, σαν βουλευτής του κινήματος και τομεάρχης ναυτιλίας επισκέπτομαι αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, χρειαζόμαστε μια δυνατή και ασυμβίβαστη φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια φωνή που θα μιλά για την Ελλάδα μας. Γιατί είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε, μέχρι τώρα, ξένους ευρωβουλευτές να μιλούν με θέρμη για την πατρίδα μας και να ασκούν σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της Τρόικας και οι τωρινοί Έλληνες ευρωβουλευτές να μη μιλούν καθόλου.

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι ουσιαστικά το διακύβευμα των φετινών Ευρωεκλογών;

Το βασικό είναι να αλλάξει στο σύνολο της η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί, αυτή η πολιτική δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο σε εμάς. Άλλωστε, εμάς η Τρόικα δείχνει ότι μας θεωρεί πειραματόζωα. Το θέμα είναι ότι η πολιτική αυτή δημιουργεί πρόβλημα σε όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς, πιστεύω ότι χρειάζεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Ένα μήνυμα που θα λέει ξεκάθαρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ένωση των ευρωπαϊκών λαών και όχι η προστάτιδα δύναμη των συμφερόντων των τραπεζιτών και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Ένα ισχυρό μήνυμα που θα επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι ένωση ανεξάρτητων εθνών-κρατών και όχι ένα ομόσπονδο όχημα για να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα του Βερολίνου και των χωρών που λειτουργούν ως δορυφόροι του, σε βάρος των λαών της νότιας Ευρώπης.

Ένα μήνυμα αλλαγής της ακραίας, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει επιβληθεί και η οποία έχει οδηγήσει σε φτώχεια το μεγαλύτερο μέρος των Ευρωπαίων. Για να σταματήσουν οι πολιτικές λιτότητας και να προχωρήσουμε σε μια πολιτική που να στοχεύει σε ουσιαστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλούτου για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.



Χαιρετισμός στην ΕΣΗΕΑ
-H κρίση που βιώνει η πατρίδα μας, τον τελευταίο καιρό, έχει πάρει δραματικές διαστάσεις. Άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, τεράστιο ποσοστό ανεργίας, αυτοκτονίες και ένα πρωτογενές πλεόνασμα που σίγουρα ο λαός αδυνατεί να κατανοήσει. Εσείς βλέπετε να υπάρχει τελικά κάποια διέξοδος σε όλο αυτό και αν ναι, ποια;

Όπως βλέπουμε και από τις εξελίξεις, οι δανειστές μας επιθυμούν να μας κρατήσουν δεμένους με τα μνημόνια για πολλά χρόνια ακόμη. Είναι προφανές ότι τους εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Αποδεικνύεται ακόμη, ότι εδώ έχουμε μια συμμορία με κοστούμια, την οποία ελάχιστα την ενδιαφέρει η ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας.

Το βλέπουμε από τον τρόπο με τον οποίο ξεπουλούν τις υποδομές μας, με στημένους διαγωνισμούς, ουσιαστικά με απευθείας αναθέσεις. Το βλέπουμε ακόμη με τις δήθεν διαπραγματεύσεις της Τρόικας με τη συγκυβέρνηση, κατά τη διάρκεια των οποίων η Τρόικα θέτει τις πιο απίθανες απαιτήσεις. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ότι θέλουν να μας καταστήσουν αποικία αέναου χρέους. Μας έχουν βάλει σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, που, ακόμα και διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για το που το πάει η Τρόικα.

Βλέπετε ότι ακόμα και για το πρωτογενές πλεόνασμα η Τρόικα, όχι μόνο δεν συμφωνεί ως προς το ύψος του, εγείρει και αξιώσεις για το πώς αυτό θα διανεμηθεί και πόσο από αυτό θα διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι γόρδιοι δεσμοί κόβονται, δεν λύνονται. Συνεπώς, εμείς έχουμε πει ότι χρειαζόμαστε άμεσα μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, η οποία θα καταγγείλει το επονείδιστο χρέος, θα κάνει λογιστικό έλεγχο, θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο και τα οφειλόμενα της Γερμανίας και θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που τις παρέχει το διεθνές δίκαιο. Γιατί, υπάρχουν δυνατότητες, άσχετα από το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση τις αποκρύπτει και δεν σκοπεύει να τις εκμεταλλευτεί.

-Πως κρίνετε την επιχειρούμενη κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τα σχολεία;

Κοιτάξτε, παρατηρούμε ότι, σταδιακά, κάποιοι θέλουν να καταργήσουν όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως έθνος. Λυπάμαι, αλλά εμένα προσωπικά με ενοχλεί και με προβληματίζει αφάνταστα η επιμονή που δείχνουν ορισμένοι στο να κόψουμε τους δεσμούς μας με τις παραδόσεις μας. Το μάθημα των θρησκευτικών, όχι μόνο πρέπει να παραμείνει, αλλά μπορεί να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο. Εκτός και αν κάποιοι, στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου προοδευτισμού και ανούσιου εκσυγχρονισμού, προτιμούν, σε λίγα χρόνια, να ξεκινήσουν να διαβάζουν από την αντίθετη κατεύθυνση.


Διεθνής Βιομηχανική και Ναυτική Ένωση
-Ποια είναι η θέση σας για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής;

Και η κατάργηση της Κυριακής εντάσσεται στο πλαίσιο που σας περιέγραψα παραπάνω. Άλλωστε, ειλικρινά, το πρόβλημα δεν είναι να είναι ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή για να αγοράζουν οι πολίτες, αφού χρήματα, απλά, δεν υπάρχουν. Ένας διαχωρισμός πρέπει να γίνει για τις τουριστικές περιοχές, στις οποίες τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοικτά, και αυτό γιατί ισχύει η εποχικότητα και η τοπική οικονομία περιμένει από την τουριστική κίνηση για να ορθοποδήσει. Όλα αυτά, βέβαια, με την πλήρη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

-Είστε υπέρ του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας;

Δεν πιστεύω ότι για τα προβλήματα του Κράτους μας φταίει η Εκκλησία μας, ώστε να τίθεται τόσο επιτακτικά το ζήτημα του διαχωρισμού. Ούτε ότι η Εκκλησία μας έχει παρεισφρήσει σε τέτοιο βαθμό στις δομές του Κράτους μας, ώστε να κάνει αυτή ό,τι θέλει. Αντίθετα, έχουμε μια Εκκλησία που είναι κοντά στους πολίτες, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, μια Εκκλησία που αφήνει τους πιστούς της να ζουν τη ζωή τους χωρίς καταναγκασμούς, όπως συμβαίνει με άλλες Εκκλησίες σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Συνεπώς, για μένα προσωπικά, και αυτό το ερώτημα είναι ψευδεπίγραφο.



Με τον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ
-Είχατε δηλώσει πρόσφατα ότι «από τα Δωδεκάνησα ξεκινά η Ελλάδα μας». Θεωρείτε ότι τα τελευταία χρόνια μια τόσο ιδιαίτερη και ευαίσθητη εθνικά περιοχή, όπως τα Δωδεκάνησα, έχει παραμεληθεί ή και υποβαθμιστεί ακόμα από τους ιθύνοντες;

Η αλήθεια είναι ότι, από τα ανατολικά, η Ελλάδα ξεκινά όντως από τα Δωδεκάνησα. Η πραγματικότητα, ακόμη, είναι ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, από το 2010 και μετά, τα Δωδεκάνησα, αλλά και όλη η νησιωτική Ελλάδα, δέχονται μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά οι κυβερνώντες είτε δεν έχουν δει ποτέ τους χάρτη, ή απλά αδιαφορούν για τα νησιά μας. Λαμβάνουν αποφάσεις λες και τα νησιά δεν τα χωρίζει η θάλασσα, αλλά ενώνονται με γέφυρες. Πλοία δεν υπάρχουν και καταργούν ή περιορίζουν δρομολόγια με αποτέλεσμα η μετακίνηση μας να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Την ίδια στιγμή, καταργούν από τα νησιά μας βασικές δημόσιες υπηρεσίες, δομές υγείας, δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους και, ταυτόχρονα, λένε στον κάτοικο της Καρπάθου, για παράδειγμα, να πηγαίνει για βασικές υποθέσεις του στη Ρόδο.

Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δυσκολεύουν την παραμονή μας στον τόπο που γεννηθήκαμε και αγαπάμε. Και τα ζητήματα αυτά που σας αναφέρω είναι οξύτερα για τα μικρότερα νησιά, των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Λέμε ότι οι νησιώτες φυλάμε Θερμοπύλες, αλλά, δυστυχώς, έχουμε γεμίσει Εφιάλτες. Και αυτό είναι το χειρότερο, γιατί τους Τούρκους τους ξέρουμε, είναι γνωστή η τακτική τους, ενώ τους εγχώριους Εφιάλτες, δυστυχώς, μόνο να τους υποψιαστούμε μπορούμε.
agioritikovima.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/3/14 00:12

    Εννοείς μήπως ότι επί Στάνγκα είχες προσληφθεί "αμησθί" στον δήμο Ιαλυσσού ενώ πήγαινες ακόμα σχολείο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *