ροή ειδήσεων

Τρόικα: Από 1ης Ιουνίου το κέρδος των φαρμακοποιών μειώνεται στο 15%

Έκπτωση 5% θα δίνουν υποχρεωτικά οι φαρμακευτικές στα ακριβά φάρμακα

Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών είχε τεθεί από την τρόικα, κατά την πρόσφατη.... επίσκεψή της στη χώρα μας, όπως και τα θέματα της ιδιοκτησίας των φαρμακείων και της πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων εκτός φαρμακείων

Προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης να μειωθεί το περιθώριο κέρδους που είναι σήμερα 23% - Να καλυφθούν υγειονομικά όλοι οι ανασφάλιστοι ζητούν οι δανειστές απο την κυβέρνησηΦαρμακοποιοί και ανασφάλιστοι έρχονται -και πάλι- στο προσκήνιο μέσω της έκθεσης της Κομισιόν. Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τις δύο αυτές κατηγορίες του πληθυσμού είναι προαπαιτούμενα από τους ελεγκτές για την εκταμίευση για την απελευθέρωση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά στους φαρμακοποιούς η έκθεση της Τρόικας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή προβλέπει την οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% (από 23% που είναι σήμερα) με άμεση εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών είχε τεθεί από την τρόικα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας, όπως και τα θέματα της ιδιοκτησίας των φαρμακείων και της πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων εκτός φαρμακείων. Μετά και την ψήφιση των αλλαγών στα προαναφερθέντα θέματα είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξει καμία κυβερνητική πρωτοβουλία έως τις εκλογές για το ποσοστό κέρδους μέχρι και τις ευρωεκλογές.

Το άλλο προαπαιτούμενο που θέτει η τρόικα αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι εκτιμώνται ότι είναι 1,9 έως 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Στην έκθεση ορίζεται ότι πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να ψηφιστεί νόμος για την κάλυψη αυτού του πληθυσμού.

Στο μικροσκόπιο ο ΕΟΠΥΥ

Οι ελεγκτές επιβάλλουν υποχρεωτική έκπτωση ύψους 5% στις φαρμακευτικές εταιρίες υπέρ του ΕΟΠΥΥ, όταν ο Οργανισμός προμηθεύεται ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις για τους ασφαλισμένους του.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών παραμένει ο ΕΟΠΥΥ και η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού. Οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι είναι θετική η σύναψη συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με κλειστούς προϋπολογισμούς με ιδιώτες παρόχους, όπως κλινικές, διαγνωστικά, εργαστήρια, γιατρούς κ.ά. Διαπιστώνουν όμως και σημαντικές καθυστερήσεις αναφορικά με τους ελέγχους των τιμολογίων των ιδιωτικών κλινικών για νοσήλια κι εξετάσεις ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Δίνεται προθεσμία έως και τον Ιούνιο για την ολοκλήρωση των ελέγχων των ληξιπρόθεσμων χρεών, ενώ η ίδια διαδικασία για τα διαγνωστικά κέντρα ορίζεται ότι πρέπει να κλείσει ως τον Σεπτέμβριο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *