ροή ειδήσεων

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ" ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 20εκτ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Τα στοιχεία της για τον αριθμό των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2013, αλλά και τα κέρδη που αποκόμισαν οι επιμέρους κλάδοι, παρουσίασε... η Τράπεζα της Ελλάδας, τονίζοντας
ότι την περασμένη χρονιά σημειώθηκε αύξηση εσόδων της τάξης του 16,4%.
Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις έφθασαν τα 12,1 δισ. ευρώ, από 10,4 δισ. ευρώ που ήταν το 2012.
Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2013, έναντι του 2012, ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των αφίξεων ταξιδιωτών κατά 18,7%, ενώ η μέση κατά ταξίδι δαπάνη σημείωσε μείωση κατά 1,9% ή 12 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 604 ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η ταξιδιωτική κίνηση έσπασε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων τουριστών, από 17 εκατομμύρια που ήταν το 2012. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων από τις χώρες της ζώνης του ευρώ κατά 7,9%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 6,3 εκατ. ταξιδιώτες, και δευτερευόντως στην αύξηση των αφίξεων από τις χώρες της ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 6,7% οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 4,2 εκατ. ταξιδιώτες.
Οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28 παρουσίασαν αύξηση κατά 29,4%. Ειδικότερα, αύξηση κατά 7,5% εμφανίζουν οι αφίξεις από τη Γερμανία και αύξηση κατά 17,9% εμφανίζουν οι αφίξεις από τη Γαλλία. Αντίθετα, οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 3,9%.
Τέλος, από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρουσίασαν αύξηση κατά 54,7% και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 24,8%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *