ροή ειδήσεων

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ενα ραντεβού που άργησε 37 χρόνια

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αντιμέτωποι σήμερα στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1977...

Οσο γνωστοί είναι στο πρωτάθλημα τόσο άγνωστοι είναι στους τελικούς του Κυπέλλου! Από τον Ιούνιο του 1977 (ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 2-1), όταν ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό, έχουν να αναμετρηθούν το Τριφύλλι και ο Δικέφαλος για το τρόπαιο του κυπελλούχου, ενώ συνολικά στην 82χρονη ιστορία του θεσμού οι δύο σύλλογοι έχουν συναντηθεί μόλις τρεις φορές (1955: ΠΑΟ - ΠΑΟΚ 2-1, 1972: ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-1). Οι δύο μονομάχοι θα λύσουν απόψε (20.00, OTEsport1) τις διαφορές τους στο Ολυμπιακό Στάδιο με στόχο την επιστροφή στους τίτλους, οι Πράσινοι από το 2010 και οι Ασπρόμαυροι από το 2003, ενώ οι νεόκοποι κόουτς Γιάννης Αναστασίου και Γιώργος Γεωργιάδης θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο στη σύντομη προπονητική καριέρα τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Βλέπει ρεκόρ με το καλημέρα
Ο Γιώργος Γεωργιάδης μπορεί να κάθεται για πρώτη φορά ως προπονητής στον πάγκο μιας ομάδας σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, όμως ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε οκτώ τελικούς και έχει κατακτήσει έξι Κύπελλα, δύο από τα οποία με τη φανέλα τον ΠΑΟΚ. Στο σημερινό παιχνίδι απειλεί να σπάσει ένα ρεκόρ που για την ομάδα του Δικεφάλου κατέχει μόνον ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο μοναδικός που έχει κατακτήσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης Κύπελλο και ως ποδοσφαιριστής (1974) αλλά και ως προπονητής (2003). Ο Γιώργος Γεωργιάδης στην καριέρα του έχει κατακτήσει τρία Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό (1993, 1994, 1995) δύο με τον ΠΑΟΚ (2001, 2003) και ένα με τον Ολυμπιακό (2005). Φιναλίστ υπήρξε δύο ακόμη φορές, με τον Παναθηναϊκό και τις δύο. Το 1997 όταν το Κύπελλο το πήρε η ΑΕΚ αφού νίκησε με 5-3 στα πέναλτι (ο Γεωργιάδης είχε κάνει το 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι) και το 1998 όταν το Κύπελλο το πήρε ο Πανιώνιος και ο Γεωργιάδης είχε αποβληθεί στο 46' της αναμέτρησης.
Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει σκοράρει και στους δύο τελικούς όπου πήρε μέρος και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το τρόπαιο. Το 2001 στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας είχε κάνει το 3-0 στο 46' στην επιβλητική νίκη με 4-2 επί του Ολυμπιακού, ενώ το 2003 στο γήπεδο της Τούμπας είχε πετύχει στο 24' το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που χάρισε το τρόπαιο στον Δικέφαλο. Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον Γιώργο Γεωργιάδη, που στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στην καριέρα του ως προπονητής έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει και ένα νέο ρεκόρ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Θέλει να ολοκληρώσει το «θαύμα»
Ως ποδοσφαιριστής ο Γιάννης Αναστασίου δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδας. Εχοντας αγωνιστεί στην Πρέβεζα, τον Εθνικό και τον ΟΦΗ από το 1990 ώς το 1998 δεν πλησίασε καν στο νέκταρ της επιτυχίας επί ελληνικού εδάφους. Αντιθέτως, τα κατάφερε εξαιρετικά εκτός συνόρων, όπου με τις φανέλες της Αντερλεχτ και του Αγιαξ το 2000 και το 2006, αντιστοίχως, γεύθηκε δις τη χαρά της νίκης, κάτι που μέχρι πρότινος δεν είχε πετύχει κανείς άλλος έλληνας παίκτης στο εξωτερικό. Πλέον, υπό τη νέα ιδιότητά του, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ευελπιστεί μόλις στην παρθενική του σεζόν ως πρώτος προπονητής να αγγίξει έναν τίτλο που άλλοι κόουτς κυνηγούσαν επί αρκετά χρόνια και άλλοι ουδέποτε κατόρθωσαν να κρατήσουν στα χέρια τους.
Το φετινό ποδοσφαιρικό θαύμα του Τριφυλλιού, που από την περυσινή αγωνιστική απαξίωση και τις εκτιμήσεις του περασμένου καλοκαιριού ακόμη και για... υποβιβασμό πέρασε στην καταξίωση, αποτελεί κατά γενική ομολογία έργο Αναστασίου. Ο 41χρονος πρώην σέντερ φορ, έχοντας ως διαβατήριο την πολυετή επιτυχημένη καριέρα του στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας και τη μετέπειτα πορεία του στα τμήματα υποδομής του Αγιαξ, αλλά και ως βοηθός του Μπράιν ΜακΝτέρμοτ στη Ρέντινγκ και του Χενκ τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό, δημιούργησε μια ελκυστική, επιθετικογενή, χαμηλού κόστους και εσχάτως αποτελεσματική ομάδα και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σημαντικότερη πρόκληση της ολιγόχρονης προπονητικής πορείας του, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι νεαροί (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστές του, που για πρώτη φορά διεκδικούν έναν τίτλο...

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *