ροή ειδήσεων

Σε 4 χρόνια πληρώσαμε 100 δισ. περισσότερα από όσα λάβαμε ως βοήθεια

Και το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνεται...Το 2009, ένα χρόνο δηλαδή πριν την επιβολή του Μνημονίου στην Ελλάδα, το κρατικό χρέος έφτανε στο 129% του ΑΕΠ. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, το χρέος έχει εκτοξευθεί στο 175% και συνεχίζει να αυξάνεται.
Παράλληλα, από το 2010 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έλαβε στα πλαίσια του περίφημου προγράμματος στήριξης 215 δισ. ευρώ σε μορφή δανείων.
Από τα χρήματα αυτά φυσικά δεν «στηρίχθηκαν» οι πολίτες, αλλά οι τράπεζες, οι οποίες μάλιστα δεν αρκέστηκαν σε ένα ποσοστό μόνο του συνολικού ποσού αλλά τροφοδοτήθηκαν με επιπλέον κρατικά χρήματα, με τη συνολική «βοήθεια» να ανέρχεται στα 250 δισ. ευρώ.
Στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα, δηλαδή οι εξαθλιωμένοι πολίτες της, πλήρωσαν για τους τόκους και την αποπληρωμή των δανείων 321 δισ. ευρώ!


Με απλά λόγια, πληρώσαμε για τη δήθεν βοήθεια 100 δισ. ευρώ περισσότερα από αυτά που λάβαμε.
Και εγένετο success story...Μία τεράστια επιτυχία για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση και οι ξένοι δανειστές δεν σταματούν να μας συγχαίρουν...
Πώς γίνεται βέβαια να ονομάζουν θρίαμβο την καμένη γη που έχουν αφήσει πίσω τους, πώς γίνεται να πανηγυρίζουν για την απελπισία και την απόγνωση που δημιούργησαν, πώς μπορούν να περηφανεύονται για το ότι υποθήκευσαν το παρόν και το μέλλον της χώρας τους στους διεθνείς τοκογλύφους;
Μάλλον πρόκειται για «δημιουργική λογιστική» που εμείς ως απλοί πολίτες δεν μπορούμε να συλλάβουμε...


πηγή: olympia.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *