ροή ειδήσεων

Πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ σε τουριστικό γραφείο της Ρόδου

Πιάστηκε από το ΣΔΟΕ με 367 εικονικά τιμολόγια που χρησιμοποίησε για να μην πληρώσει φόρο. Στον Οικονομικό Εισαγγελέα η υπόθεση...


Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ βρίσκεται μπλεγμένη τουριστική επιχείρηση της Ρόδου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τη Γενική Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στην εν λόγω τουριστική επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, διότι χρησιμοποίησε εικονικά τιμολόγια προκειμένου να καλύψει σημαντικό μέρος των κερδών της, παρουσιάζοντας ανύπαρκτες δαπάνες.

Το όνομα της επιχείρησης δεν ανακοινώθηκε – όπως γίνεται πάντα από το ΣΔΟΕ – αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γραφείο Γενικού Τουρισμού και εκμετάλλευσης τουριστικών πλοίων με τα οποία πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές και κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΣΔΟΕ το εν λόγω γραφείο Γενικού Τουρισμού χρησιμοποίησε κατά τα έτη 2012 και 2013, συνολικά 367 εικονικά τιμολόγια αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Με τον τρόπο αυτό αύξησε τις δαπάνες του και έτσι παρουσίασε μειωμένα κέρδη για να αποφύγει την πληρωμή των φόρων που αναλογούσαν στα πραγματικά κέρδη του.

Σημειώνεται ότι στο ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνονται έντοκα οι φόροι που έπρεπε να πληρώσει η εν λόγω επιχείρηση επί των πραγματικών κερδών της, καθώς και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω επιχείρηση που έκανε χρήση των 367 εικονικών τιμολογίων εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2013, το πρόστιμο των 8 εκατ. επιβλήθηκε τον Νοέμβριο και έκτοτε η υπόθεση εκκρεμεί στα φορολογικά δικαστήρια. Η ίδια υπόθεση, μαζί και άλλες που εντοπίστηκαν στην υπόλοιπη χώρα έχουν διαβιβαστεί από το ΣΔΟΕ στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα και στην Εφορία.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/4/14 15:35

    Καλως έπεσε....αντε να δουμε ομως...θα εισπραχθεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *