ροή ειδήσεων

Aπο το ...Tσερνομπιλ είναι τα αρνάκια;

Διερευνητικούς ελέγχους ξεκίνησε ο ΕΦΕΤ στην αλυσίδα σούπερ-μάρκετ Lidl, με αφορμή
την πώληση από τα καταστήματα της αλυσίδας νωπού αρνιού... στην τιμή των 3,9 ευρώ το κιλό, το οποίο, όπως αναφέρει το φυλλάδιο της εταιρείας, θα πωλείται από την Κυριακή 13/04 μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
Υποψίες κινεί η προέλευσή τους, αφού αν και η διαφήμιση αναφέρει ότι είναι ελληνικά, η τιμή αγοράς στην Ελλάδα είναι στα 6 ευρώ. Στα θέματα που ο ΕΦΕΤ θα πρέπει να εστιάσει είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η συσκευασία και η συντήρησή τους, αν διατηρούνται σε θάλαμο συντήρησης ή σε ψυγεία. Με αφορμή τις αγορές για το Πάσχα ο ΕΦΕΤ εντατικοποιεί τους ελέγχους στις σφραγίδες των κρεάτων και τις επισημάνσεις και εξέδωσε ανακοίνωση για το τι πρέπει να προσέχουμε στις αγορές μας, όταν προμηθευόμαστε αμνοερίφια.
Παράγοντες της αγοράς κρεάτων σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο, εφόσον πρόκειται όντως για αμνοερίφια ελληνικής προέλευσης είναι αδύνατο, καθώς ουσιαστικά τα LIDL πουλάνε το προϊόν σε τιμή κάτω του κόστους. Επιπροσθέτως, ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα προκύπτει από το γεγονός ότι η εν λόγω γερμανική εταιρία δεν διαθέτει άδεια κρεοπωλείου. Για να παρακάμψουν αυτή τη «λεπτομέρεια» οι ιθύνοντες των LIDL διατείνονται ότι τα αρνιά θα πουληθούν συσκευασμένα, γεγονός που δημιουργεί νέα κενά στην όλη ιστορία, καθώς ουδέποτε έχει εφαρμοστεί αντίστοιχη πρακτική συσκευασίας νωπών αμνοεριφίων.
Επιπλέον, εφόσον συσκευασθούν τα προϊόντα, όπως τονίζεται από την εταιρία, τίθεται ένα σημαντικό θέμα αναφορικά με την συντήρησή τους. Εφόσον τα LIDL προτίθενται να συσκευάσουν τα προϊόντα και να τα συντηρήσουν, θα έπρεπε σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται να υπάρχει η σχετική ενημέρωση και επίβλεψη του ΕΦΕΤ, κάτι το οποίο τελεί υπό αίρεση…

Αναφέρεται ότι για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τιρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου, στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας. Αν προμηθευτείτε κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος.

To πως μπορεί να πουλά κάτω του κόστους είναι..θέμα. Κλεμμένα τα έχει;




Πηγή



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/4/14 18:05

    Κινέζικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/4/14 18:48

    καλά κάνει και τα πουλά σε αυτή την τιμή στην τιμή των 3,9 ευρώ το κιλό ,
    αν ρωτήσετε ένα τσομπάνη θα σας πει ότι του τα πληρώνουν 3,5 ευρώ το κιλό.
    δηλαδή το Lidl βγάζει 0,40 το κιλό, μια χαρά είναι,
    φαίνεται όμως να ενοχλεί όσους έχουν σκοπό να τα πουλήσουν 7 ευρώ το κιλό
    θέλουν πουλώντας ένα κιλό κρέας να βάζουν ένα χιλιάρικο σε δραχμές στην τσέπη.
    το lidl θα πουλήσει . οι άλλοι ας κάτσουν να το κατηγορούν στο internet και να κλαίνε που δεν τους αφήνουν να κλέβουν το κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/4/14 14:01

      Μας ενδιαφέρει πολύ να μας δώσετε το όνομα του τσομπάνη που πουλάει 3,5 ευρώ το κιλό! να αγοράσουμε και εμείς! Η τιμή που πουλάνε τα ντόπια είναι απο 5,70 έως 6,00 ευρώ το κιλό προ φπα! με το φπα η τελική τιμή αγοράς (χονδρικής) διαμορφώνεται στα 6,21 έως 6,54 ευρώ το κιλό. Και από που είναι αυτά τα ζώα, από Ρόδο,ή μήπως εξωτερικού....ή μήπως δεν ξέρει ούτε ο "τσομπάνης" από που είναι............όσο για το ποιός κλέβει τον κοσμάκη...γιατί το lidl πουλάει από 20% έως 50% φθηνότερα τα ίδια προιόντα στην Γερμανία...και μάλιστα προκλητικά φανερά....μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρείας δείχνει το ποιός κλέβει τον κοσμάκη......

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *