ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι δουλέμποροι είναι εκατομμυριούχοι

Την ώρα που η αστυνομία της Τουρκία βρήκε στο σπίτι Τούρκου <<δουλεμπόρου>> στην Σμύρνη από παράνομες διακινήσεις λαθρομεταναστών... 5,5 εκ ευρώ και 2,3 εκ. δολάρια κέρδη μόνο κατά το τελευταίο 4μηνο, στην Αλικαρνασσό οι συγγενείς του θανόντα από πυρά Λιμενικών ανοιχτά της Κω έκαναν πορεία διαμαρτυρίας κατά των ελληνικών αρχών γιατί ,λέει, καθυστερούν να παραδώσουν την σορό του Τούρκου καπετάνιου - διακινητή Mustafa Ates επειδή συνεχίζεται η νεκροψία.
Τα μετρητά βρέθηκαν σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του μέλους της σπείρας λαθρομεταναστών Α. Κ. μαζί με 18 τετράδια με πληροφορίες για τα ονόματα λαθρομεταναστών και τις εισπράξεις που έγιναν από αυτούς. Στο τελευταίο δρομολόγιο έχασαν τη ζωή τους 8 Σύριοι στην προσπάθεια τους να μεταβούν στα ελληνικά νησιά όταν ανετράπη το σκάφος Mariah στο οποίο επέβαιναν.

Στο άλλο συμβάν, κατά την πορεία διαμαρτυρίας συγγενών στην Αλικαρνασσό όπου ζήτησαν βοήθεια από τους Τουρκους αρμοδίους, ο αδελφός του διακινητή Murat Ates, είπε σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες: «θα αναζητήσουμε το δίκαιο μας δια της νομίμου οδού. Δε θα αφήσουμε αυτή την υπόθεση» .Ο δικηγόρος τους Cihan Cicek, που μετέβη στην Κω, υποστήριξε ότι ενώ αναμένεται η θάλασσα του Αιγαίου να γίνει λίμνη φιλίας και ειρήνης, δεν ήταν σωστό, ακόμα και στην περίπτωση που έχει αναμειχθεί σε δουλεμπόριο ο Murat Ates, να ανοιχθούν πυρά σε ένα άτομο το οποίο δεν οπλοφορούσε, δεν αντιστάθηκε και ήταν ανυπεράσπιστο. Ο αδελφός του πρόσθεσε ότι θα αναζητήσουμε το δίκιο μας δια της νομίμου οδού και θα είναι μια δίκη που θα αποτελέσει παράδειγμα για παρόμοια περιστατικά.».
Ο Τούρκος καπετάνιος για τον οποίο υπάρχουν κατηγορίες ότι άφησε τη νύχτα της 14ης Απριλίου 7 Σύριους λαθρομετανάστες στην Κω εντοπίσθηκε στο δρόμο της επιστροφής από το ελληνικό Λιμενικό και, σύμφωνα με τις κατηγορίες, το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πρώτα προειδοποιητικά πυρά και στη συνέχεια άνοιξε πυρ με αυτόματο στο σκάφος του Τούρκου διακινητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του από 8 σφαίρες που δέχθηκε στην πλάτη και το κεφάλι του. Οι τουρκικές εφημερίδες αποκαλύπτουν ότι έγινε γνωστό πως ο δουλέμπορος μετέβη στις 10 Απριλίου στην Αλικαρνασσό, όπου και αγόρασε το ταχύπλοο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο συμβάν. Η οικογένεια παραπονέθηκε για την αδιαφορία των Τούρκων αρμοδίων. Μετά την πορεία, που κράτησε περίπου μια ώρα, η ομάδα διαλύθηκε σιωπηλά.

Και 24 Αφγανοί

Η Posta γράφει ότι 24 Αφγανοί λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν λαθραία από το Babakale του Ayvacik με πλαστική λέμβο στη Λέσβο συνελήφθησαν από τη Στρατοχωροφυλακή. Οι λαθρομετανάστες που δεν μπόρεσαν να ανοιχθούν στη θάλασσα λόγω καιρικών συνθηκών βρέθηκαν κρυμμένοι στη γύρω περιοχή. Οι λαθρομετανάστες, αφού κατέθεσαν στη Στρατοχωροφυλακή, παραδόθηκαν στο Κέντρο Επανέκδοσης λαθρομεταναστών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *