ροή ειδήσεων

Σε πολιτιστική τροχιά τα σχολεία της άγονης γραμμής

Τα νησιά της άγονης γραμμής φορούν τα γιορτινά τους, καθώς από τις αρχές Μάη ξεκινούν οι εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού προγράμματος «Αγονη Γραμμή Γόνιμη».... Η Χάλκη, η Ηρακλειά, η Θηρασιά, η Σχοινούσα, η Πάτμος, οι Αρκιοί, οι Λειψοί, η Γαύδος, το Καστελλόριζο και η Κάρπαθος θα έχουν εναλλάξ την τιμητική τους με εκδηλώσεις, στις οποίες οι μαθητές των νησιών θα επιδείξουν όσα έμαθαν κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ παράλληλα θα δοθούν συναυλίες από επώνυμα μουσικά σχήματα. Συγκεκριμένα, στη Θηρασιά στις 9 Μαΐου θα γίνει επίδειξη χιπ-χοπ, αλλά θα δοθεί και συναυλία κιθάρας με κομμάτια που συνέθεσαν οι δώδεκα μαθητές του νησιού, ενώ την επομένη η Εθνική Λυρική Σκηνή θα δώσει στο ίδιο μέρος συναυλία. Το επόμενο Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη παίρνει η Χάλκη, όπου οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο φλαμένγκο θα επιδείξουν στο κοινό το... ανδαλουσιανό τους ταμπεραμέντο, ενώ το «παρών» θα δώσει και πάλι η Λυρική.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε το 2007 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από ενενήντα δράσεις σε 27 νησιά. «Οι εκπαιδευτές μας μεταβαίνουν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο κάθε μήνα για τρεις μέρες και πραγματοποιούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια» εξηγεί στην «Κ» ο εμπνευστής του εγχειρήματος και γενικός συντονιστής, Στέφανος Νόλλας. Τις υπόλοιπες μέρες οι εκπαιδευτές παρακολουθούν τους εκπαιδευόμενους μέσω skype. Η γκάμα των προσφερόμενων δραστηριοτήτων είναι εξαιρετικά ευρεία -περιλαμβάνει από πιλάτες, hip hop, kung fu αλλά και φλαμένγκο, μαθήματα ψηφιδωτού, διδασκαλία πιάνου και κιθάρας μέχρι εργαστήριο αυτόματου ελέγχου και ρομποτικής σε συνεργασία με το ΕΜΠ. Συνοδοιπόροι του προγράμματος, που στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιώτες χορηγούς (μεγάλος χορηγός Blue Star Ferries, κύριος χορηγός Ελληνικά Πετρέλαια, λοιποί χορηγοί Wind, Novartis, ΟΛΠ, Ελαΐς- Uniliever, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Αttica Bank, Οinoscent), είναι τόσο η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών όσο και η Εθνική Λυρική Σκηνή, που δίνουν συναυλίες στα άγονα νησιά με ελεύθερη είσοδο. «Φέτος, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμά μας το Κινητό Πλανητάριο και ένα ξεχωριστό παιχνίδι θησαυρού για όλη την οικογένεια υπό τον τίτλο “Βρες το αν το θες”».

«Το υλικό που μας προσφέρθηκε, βιβλία, χάρτες, γεωμετρικά όργανα, παζλ, software, τέμπερες, αναλώσιμα αλλά και φάρμακα, καλύπτει ουσιαστικές ελλείψεις του σχολείου μας» δηλώνει στην ευχαριστήρια επιστολή του ο διευθυντής του Γυμνασίου της απομονωμένης Θηρασιάς, κ. Κωνσταντίνος Λιοντήρης, «μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *