ροή ειδήσεων

Δείτε από πού ήρθαν οι επισκέπτες που εκτόξευσαν τον τουρισμό

Σε επίπεδο εθνικής προέλευσης των επισκεπτών, πρωταγωνίστησαν και πάλι οι Γερμανοί με 13,6% του συνόλου, ακολουθούμενοι... κατά πόδα από τους Βρετανούς με 12,4%.

Συγκεκριμένα, από την Γερμανία αφίχθηκαν στην Ελλάδα 2,3 εκατομμύρια άτομα τη χρονιά που πέρασε, αριθμός αυξημένος κατά 7,5% σε ετήσια βάση, ενώ από τη Βρετανία 1,8 εκατομμύρια, μειωμένοι κατά 3,9%.

Τρίτη πολυπληθέστερη εθνική ομάδα επισκεπτών αναδείχθηκαν οι Γάλλοι με 1,2 εκατομμύρια άτομα, αυξημένα κατά 17,9%. Πολύ μεγάλη αύξηση 54,7% παρουσίασαν οι αφίξεις από τη Ρωσία, που ανήλθαν σε 1,4 εκατομμύρια, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκαν οι επισκέπτες από την Ιταλία, με 1 εκατομμύρια άτομα, αυξημένα κατά 13,7%.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στην γειτονική Τουρκία, από όπου αφίχθηκαν πάνω από 830.000 άτομα, με αύξηση 38%.

Οι επισκέπτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενισχύθηκαν επίσης: από τις ΗΠΑ ήρθαν σχεδόν μισό εκατομμύριο άτομα, με αύξηση 24,8%, ενώ από τον Καναδά οι επισκέπτες σχεδόν διπλασιάστηκαν ((+81,8%) στις 186.000 άτομα.

Οι πιο πολυσύχναστες πύλες εισόδου στην Ελλάδα είναι τα αεροδρόμια της Αθήνας (2,7 εκατομμύρια αφίξεις, αύξηση 0,5%), του Ηρακλείου (2,4 εκατομμύρια αφίξεις, αύξηση 17,1%) και της Ρόδου (1,8 εκατομμύρια αφίξεις, αύξηση 11,8%).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *