ροή ειδήσεων

Τέλος στο «χαράτσι» των κλήσεων εξωτερικού

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την κατάργηση των τελών περιαγωγής στις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας (roaming)....
Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των τελών περιαγωγής μέχρι τα Χριστούγεννα του 2015, στο πλαίσιο ψηφοφορίας με την οποία στήριξε την πρόταση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Συνδεδεμένη Ήπειρος.
Ο κανονισμός «Συνδεδεμένη Ήπειρος» αφορά τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2013. Στόχος του κανονισμού είναι η επίτευξη μιας ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταργώντας τα τέλη περιαγωγής.
Παράλληλα, ο συγκεκριμένος κανονισμός στοχεύει στην εξασφάλιση ελεύθερου Internet για όλους τους χρήστες, απαλείφοντας τους αποκλεισμούς και την υποβάθμιση του περιεχομένου, συντονίζοντας την αδειοδότηση φάσματος για ασύρματη ευρυζωνικότητα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαφάνεια στα συμβόλαια των χρηστών διαδικτυακών και ευρυζωνικών επικοινωνιών και καθιστώντας ευκολότερη την αλλαγή παρόχου.
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε σχετικά: «Η ψηφοφορία αυτή είναι ένα απτό παράδειγμα του τι προσφέρει η ΕΕ στους πολίτες. Δείχνει τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση: απαλλαγή από εμπόδια που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη και ακριβότερη».
Για να συμπληρώσει: «Όλοι σχεδόν εξαρτόμαστε καθημερινά από κινητές και διαδικτυακές συνδέσεις. Πρέπει να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε, να μην πληρώνουμε ακριβότερα απ' ό,τι χρειάζεται και να έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε γνώμη. Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, πρέπει να μπορούν να μας εξυπηρετούν όλους και ο συγκεκριμένος κανονισμός τις διευκολύνει σ' αυτό. Έτσι δημιουργούνται οφέλη για όλους».
Μετά την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κράτη μέλη της Ένωσης θα πρέπει να εξετάσουν περαιτέρω τον κανονισμό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την τελική συμφωνία πριν από τα τέλη του 2014.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *