ροή ειδήσεων

Το "τιμολόγιο" των δουλέμπορων στο Αιγαίο

Aποκαλυπτικά στοιχεία για το''τιμολόγιο'' μεταφοράς των παράνομων από την Τουρκία στην Ελλάδα - και άλλα σημεία της Ευρώπης - δημοσίευσε...η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, σχεδόν ταυτόχρονα με τον θανάσιμο τραυματισμό του Τούρκου διακινητή από το Ελληνικό Λιμενικό, όταν αυτός αρνήθηκε να σταματήσει το ταχύπλοό του για έλεγχο μετά την ''αποβίβαση'' 7 λαθρομεταναστών στην Κω.

Με τον τίτλο «Για την Ελλάδα 5.000 και για τη Σουηδία 10.000 ευρώ»,η εφημερίδα Hurriyet γράφει ότι η μετακίνηση των λαθρομεταναστών από τη Συρία στο Μίντιατ και στη συνέχεια στην Ευρώπη γίνεται με την συνδρομή των δουλεμπόρων. Οι λαθρομετανάστες καταβάλουν υψηλά ποσά για να μεταβούν στην Ευρώπη. Όσοι θέλουν να μεταβούν στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία καταβάλουν το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να μεταβούν στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Σουηδία καταβάλουν το ποσό των 10.000 ευρώ.
Η μεταφορά εξασφαλίζεται δια θαλάσσης ή αεροπορικώς. Ορισμένοι από τους Σύριους συλλαμβάνονται στην Ιταλία και εκδίδονται στην Τουρκία.

Το είχε ξανακάνει ο διακινητής με το ταχύπλοο

Στο μεταξύ εκτενής αναφορά γίνεται στα τουρκικά ΜΜΕ στον θανάσιμο τραυματισμό του Τούρκου διακινητή με το ταχύπλοο στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Κω-οι εφημερίδες μιλούν για ''δολοφονία'' και κάποιες αναφέρουν ότι δεν έχει διακριβωθεί η ταυτότητά του. Αλλες δίνουν ωστόσο τα αρχικά του Μ.Ε. ή Μ.D. ενώ η Σαμπάχ σημειώνει ότι ''το άτομο το οποίο μετέφερε τους λαθρομετανάστες είχε κάνει και άλλη φορά τέτοια προσπάθεια''

Και άλλοι 32 Αφγανοί

Η έκδοση Δαρδανελίων της Posta, σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας και με τον τίτλο «Στο Αϊβατζίκ συνελήφθησαν στη θάλασσα 32 λαθρομετανάστες», γράφει ότι 32 Αφγανοί λαθρομετανάστες διαπιστώθηκαν από την ακτοφυλακή σε πλαστική λέμβο, ενώ είχαν αποπλεύσει από τα παράλια του χωριού Γκιουλπινάρ του Αϊβατζίκ για να μεταβούν παράνομα στη Λέσβο. Οι άνδρες της ακτοφυλακής τους συνέλαβαν και αφού τους έφεραν στη ξηρά, τους παρέδωσαν στην στρατοχωροφυλακή.
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/4/14 09:49

    Που βρισκουν τοσα λεφτα; Αν ειχαν στο Αφγανισταν η στο Πακισταν τοσα λευτα και μαλιστα σε ευρω, θα ζουσαν δυο ζωες χωρις να δουλευουν. Που τα βρισκουν λοιπον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *