ροή ειδήσεων

Χοντρά λεφτά παίρνουν Μπαρόζο, Ντράγκι κλπ Χρυσάφι απ' την Ε.Ε. για να πεινάει η μισή Ευρώπη

Το ... τζακ ποτ φαίνεται ότι έχουν πιάσει οι επικεφαλής διάφορων ευρωπαϊκών οργανισμών.
Η Ε.Ε. μοιάζει να είναι το καλύτερο ... αφεντικό σε όλο τον κόσμο δίνοντας στα διάφορα στελέχη της ποσά που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο

Το περιοδικό European Voice δημοσίευσε τις αμοιβές αξιωματούχων και όπως φαίνειται «πρωταθλητής» αναδεικνύεται ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι που αμείβεται με 374.000 ευρώ ετησίως (μεικτές μηνιαίες απολαβές: 31.177 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι απολαβές του ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες της προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζάνετ Γέλεν, καθώς και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν (που λαμβάνει κατά 27% χαμηλότερο μισθό).

Τον Ντράγκι ακολουθούν οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αντίστοιχα,με 321.240 ευρώ ετησίως (26.770 ευρώ μεικτά μηνιαίως). Στην ίδια κλίμακα και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Δείτε το μισθό του Ντράγκι, του Μπαρόζο και του Βαν Ρομπάι

Σε γενικές γραμμές, η Ε.Ε. δείχνει να αμείβει πλουσιοπάροχα τους γραφειοκράτες της, τη στιγμή που άλλα στελέχη, ευρωβουλευτές και αρχηγοί ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονται πολύ χαμηλά στη σχετική κλίμακα απολαβών. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μισθοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ είναι χαμηλότεροι κατά 21% και 30%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτούς που λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι επίτροποι.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *