ροή ειδήσεων

Μπαλτάκος: Δουλειά μου ήταν να απεγκλωβίσω τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Πρωτοφανείς εξηγήσεις έδωσε σήμερα το πρωί ο Παναγιώτης Μπαλτάκος προσπαθώντας να απαλλάξει τον πρωθυπουργό... από κάθε ευθύνη και να δώσει στον εαυτό του ένα ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή της παράταξης της ΝΔ.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο Real FM είπε μεταξύ άλλων:

Η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα που έχει χάσει το δεξιό της κομμάτι και αυτό είναι κακό για την παράταξη και τη χώρα Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι έπρεπε να απεγκλωβίσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της ΝΔ που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή Εγώ ήμουν επιφορτισμένος, με πλειάδα ενεργειών, προς τη ΧΑ, προς την Εκκλησία και αλλού να απεγκλωβίσω αυτούς τους ψηφοφόρους Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε, δεν υπήρχε λόγος να ξέρει ότι συναντώ βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτό ήταν μία λεπτομέρεια Οι συναντήσεις μου με βουλευτές και στελέχη της ΧΑ γίνονταν πριν και ίσως μετά τη δολοφονία Φύσσα Η συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη έγινε τον Οκτώβριο του 2013 Επρεπε να γνωρίζω για να καταλάβω πως σκέφτεται ο Κασιδιάρης. Που το πάει και τι θέλει.
Από τις συναντήσεις μου μαζί τους έμαθα πράγματα πολιτικής σημασίας που δεν μπορώ να αποκαλύψω Εχω πει δημόσια ότι οι διώξεις εναντίον πολιτικού κόμματος είναι πολιτικό λάθος. Σε μία χώρα που έχει μάθει τους κλέφτες και τους αμαρτωλούς αυτό δεν είναι σωστό. Μην τους διώκουμε, μην απαγορεύετε τα συσσίτια, αφήσετε τους στην αφάνεια, μην τους προβάλλετε. Δεν είναι Δανία. Τους κάνετε ήρωες. Αυτά τα έλεγα και στον πρωθυπουργό.

Είχε ξανασυνατηθεί με τον Κασιδιάρη και με άλλους Χρυσαυγίτες

Ο κ.Μπαλτάκος παραδέχτηκε ότι είχαν υπάρξει κι άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί, αυτής που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ανέφερε πως ακολούθησαν μία δύο ακόμα. Οταν ερωτήθηκε αν έχει πει χειρότερα από αυτά που ακούγονται στο βίντεο, απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ο,τι έχω και να έχω πει εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Δεν μιλούσα με καθηγητή πανεπιστημίου έπρεπε να τον προσεγγίσω». Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερώτηση αν έχει συναντηθεί και με άλλους Χρυσαυγίτες, απάντησε καταφατικά.

Είναι δουλειά του γενικού γραμματέα;

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι δουλειά του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης να επανεγκλωβίζει ψηφοφόρους που πήγαν σε άλλα κόμματα, δήλωσε:

«Δεν μου ανέθεσε κάτι ο Σαμαράς. Είναι πουθενά γραμμένο ότι ένας γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν μπορεί να το κάνει; Πού το λέει ο νόμος; Σας θυμίζω ότι ο Κοσμίδης, ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, χειρίστηκε το θέμα Οτσαλάν όταν έλειπε ο Σημίτης. Είπε κανείς τότε γιατί το έκανε ο Κοσμίδης;

Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, είναι ο άνθρωπος που κάνει τη θέση. Εγώ δεν είμαι καθηγητής πανεπιστημίου να κοιτάζω όλη μέρα νομικά κείμενα».

Τι είπε για την βίαιη εισβολή του γιού του στη βουλή

Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο πως κρίνει την πράξη του γιού του να μπει στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και να κλωτσήσει τους βουλευτές, είπε:

«Δεν μπήκε στα γραφεία τους. Τους είδε να ανεβαίνουν από την ολομέλεια και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Εκείνοι κατάλαβαν και δεν απάντησαν, γιατί γνωρίζουν το γιό μου, και τότε άρχισαν οι σπρωξιές. Δεν μπορεί οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια σε ό,τι αφορά τη βία να λένε ότι κάποιος τους έσπρωξε. Είναι αστείο.

Ο γιός μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, έχει ορισμένες αντιλήψεις και κώδικα τιμής».

Θα πρέπει να παρουσιαστεί στη δικαιοσύνη; ρώτησε ο δημοσιογράφος, και είπε:

«Στη διαδικασία του αυτοφώρου οποιοσδήποτε επιλέγει αν θα πάει ή όχι. Μπορεί να εμφανιστεί αμέσως μετά που θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Δεν ξέρω πού βρίσκεται, είναι 26 ετών, αξιωματικός, και είναι αυτεξούσιος».
http://arouraios.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/14 18:47

    ο τελευταιος εκει στη ΝΔ φευγοντας να κλεισει την κασα....ειναι δικιολογιες αυτες???και 10 χρονο παιδι βρισκει καλυτερες.θελει να να πεισει οτι δεν τον φτυνουν αλλα βρεχει ε????
    καβοντοριτισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *