ροή ειδήσεων

Επαναφορά των πριμ παραγωγικότητας, αλλά και στοχευμένες μειώσεις μισθών

Μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο...

Στοχευμένες μειώσεις σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να επιβραβευθούν οικονομικά οι πιο παραγωγικοί, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις στις αποδοχές.

«Θα επαναξιολογήσουμε το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, με τη ρητή δέσμευση να μην υπάρχει οριζόντια μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης για το Δημόσιο. Εάν θέλουμε να δώσουμε πριμ παραγωγικότητας σε κάποιους που θα έχουν κριθεί ότι είναι οι καλύτεροι, θα πρέπει αυτοί οι πόροι να εξοικονομηθούν από κάπου αλλού» είπε μιλώντας στο Star ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόσθεσε πως, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, τους επόμενους μήνες θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2015. «Οι πόροι μπορεί να είναι στοχευμένες μειώσεις σε κάποιους, για να μπορέσουν κάποιοι άλλοι να πάρουν περισσότερα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, έδωσε αναλυτικές διευκρινίσεις για τον τρόπο της αξιολόγησης, μία διαδικασία που -όπως είπε- έως τώρα δεν γινόταν ουσιαστικά, καθώς είτε δεν συμπληρώνονταν οι σχετικές φόρμες, είτε όλοι έπαιρναν... 10.

«Εισάγαμε μία σημαντική καινοτομία στον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τους υπαλλήλους, χωρίς να αλλάζουμε -προς το παρόν- τα κριτήρια. Υποχρεώνουμε τους προϊστάμενους αξιολογητές σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης να κατατάξουν τους υπαλλήλους σε τρεις βασικές κατηγορίες: στους «πολύ καλούς» θα μπαίνει ένα 25% των υπαλλήλων, στους «καλούς» ένα 60% και θα υπάρχει και ένα 15% που θα παίρνει βαθμό λιγότερο καλό» είπε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως η χαμηλή βαθμολογία δεν θα συνδέεται με διαθεσιμότητα ή κάποια άλλη «τιμωρία».

Για τους υπαλλήλους με χαμηλή βαθμολογία ο αξιολογητής θα πρέπει να προτείνει μεθόδους βελτίωσης της απόδοσης. Σε αυτή τη διαδικασία εντάσσεται και η επαναφορά της λογικής των πριμ παραγωγικότητας για την οικονομική επιβράβευση του καλού υπαλλήλου.

«Οχι στη λογική που συνέβαινε στο παρελθόν όπου όλοι στην ουσία έπαιρναν το πριμ παραγωγικότητας ως επιμίσθιο, αλλά στη λογική της πραγματικής επιβράβευσης αυτού ο οποίος τελικά αποδίδει καλά» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *