ροή ειδήσεων

Κως: Η τιμωρία στον τοξικομανή που είχε μαχαιρώσει την έγκυο κοπέλα

Οι εφιαλτικές στιγμές που είχε ζήσει τον Αύγουστο του 2011 στην Κω μια 39χρονη -τότε- γυναίκα, έγκυος στον 7ο μήνα, όταν ένας τοξικομανής την είχε μαχαιρώσει τρεις φορές στην κοιλιά... και η αγωνία για την τύχη του παιδιού της αναβίωσαν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, τον οποίο καταδίκασε τον δράστη σε κάθειρξη 11 ετών.

Ο Γ.Α., ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών, στη δίκη της περασμένης Δευτέρας κρίθηκε εκ νέου ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα διακοπής κύησης χωρίς τη συναίνεση της εγκύου. Σε βάρος του επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών για τη διάπραξη του πρώτου αδικήματος και φυλάκιση δύο ετών για το δεύτερο, με τις ποινές να επιβάλλονται κατά συγχώνευση.

Η δίωξη για τα αδικήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας έπαυσε, ενώ το δικαστήριο τού αναγνώρισε ελαφρυντικό, καθώς τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Στην πρώτη δίκη είχε αναγνωριστεί στον 34χρονο σήμερα δράστη το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, με τον ίδιο κατά τη διάρκεια της απολογίας του να ζητεί συγγνώμη από την οικογένεια της εγκύου.

Οπως είχε πει, το μοιραίο βράδυ προτού βρεθεί στο μαγαζί όπου εργαζόταν η γυναίκα είχε προμηθευτεί περί τα 30 ναρκωτικά χάπια και είχε κάνει χρήση ηρωίνης μαζί με ουίσκι, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει το παραμικρό απ' όσα έκανε.

Εξοργισμένος και παράλληλα απογοητευμένος από την απόφαση του εφετείου είναι ο σύζυγος της 42χρονης σήμερα γυναίκας. Μιλώντας στην «Espresso», ο Νίκος Ζουλάκης έκανε λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και προσπάθειες συγκάλυψης του αδικήματος: «Την έφεση αυτή την έκανε η πλευρά του δράστη και όχι η δική μας, αφού η τότε δικηγόρος μας δεν την κατέθεσε ποτέ, κάτι που εμείς μάθαμε τώρα έκπληκτοι. Στο πρώτο δικαστήριο αναγνώρισαν στον δράστη το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού για να τον ρίξουν στα μαλακά -αν και αποδείχτηκε ότι δεν ήταν σε μειωμένο καταλογισμό-, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τον καταδικάσουν σε 19-20 χρόνια. Και τώρα, πάλι, μειώθηκε η ποινή του.

Τόσα χρόνια μετά, ακόμα παλεύουμε να κρατήσουμε έναν εγκληματία στη φυλακή!» είπε ο κ. Ζουλάκης.

Η επίθεση

Στις 9.55 το βράδυ της Τρίτης 23 Αυγούστου 2011 ο νεαρός μπήκε στο κατάστημα ψιλικών όπου εργαζόταν η 39χρονη και αφού περίμενε να φύγει ο κόσμος, την πλησίασε και άρχισε να τη ρωτάει σχετικά με την αγορά ποτών. Μόλις εκείνη γύρισε το κεφάλι της, τη μαχαίρωσε τρεις φορές στην κοιλιά με ένα μαχαίρι μήκους περί των 10 εκατοστών.

Το αιματηρό περιστατικό αντιλήφθηκαν κάποιοι περίοικοι, οι οποίοι προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, δίχως να τα καταφέρουν. Η έγκυος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, όπου υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση και σώθηκε η ίδια αλλά και το αγοράκι που κυοφορούσε. Τρεις μέρες μετά ο 31χρονος τότε δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εντοπίστηκε από τον άνδρα της εγκύου, ο οποίος τον αναγνώρισε από τα τατουάζ του.
Espressonews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *