ροή ειδήσεων

Μανώλης Γλέζος: “Ανέτοιμη να κυβερνήσει η Αριστερά – Επιπολαιότητες στη Θράκη”

«Η αριστερά είναι ιδεολογικά και πολιτικά ακόμη ανέτοιμη να κυβερνήσει. Τώρα προσπαθεί ιδεολογικά να σταθεί» φέρεται να δηλώνει... ο Μανωλης Γλέζος σε βιβλίο – βιογραφία του που έγραψε η Ρένα Δούρου και αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Αποκαλύπτει ακόμη ότι το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου τού είχε προτείνει να γίνει υπουργός Παιδείας, αλλά δεν δέχτηκε.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο Βήμα το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς αποδίδει σε επιπολαιότητα και μικροκομματισμό τους χειρισμούς στο θέμα των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, παίρνοντας αποστάσεις από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Γλέζος επισημαίνει ότι η μουσουλμανική μειονότητα «δεν είναι ένα συμπαγές σώμα, (σ.σ όπως αναφέρει ο κ. Χριστόπουλος και η τοπική οργάνωση Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά αποτελείται από Τσιγγάνους (Ρομά), από Πομάκους και τουρκογενείς», και δηλώνει ότι για το θέμα υπήρξε «επιπολαιότητα και μικροκομματισμός».

«Αποφασισμένη εξαρχής ήταν η υποψηφιότητα μου για τις ευρωεκλογές» επισημαίνει πάντως, αποσυνδέοντας το θέμα από τις εξελίξεις με τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων στη Θράκη.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις ο κ. Γλέζος αναγνωρίζει πως μόνο πολιτικά μπορεί να λυθεί το θέμα, καθώς υπογραμμίζει πως η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο αναφέρει και παραπέμπει στην ουσία στη διακρατική λύση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *