ροή ειδήσεων

Ανοδικά οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία των δημοφιλών προορισμών για το Πάσχα

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά στα ξενοδοχεία δημοφιλών προορισμών της χώρας για την πασχαλινή περίοδο. Σύμφωνα πάντως με εκπροσώπους... των κατά τόπους τουριστικών φορέων, σε κάποιους προορισμούς φέτος θα λειτουργήσει μικρότερος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων σε σχέση με πέρυσι. Και αυτό, γιατί το 2013 ο εορτασμός του Πάσχα ήταν τον Μάιο και αρκετές μονάδες είχαν ξεκινήσει τη λειτουργία τους αναμένοντας -πέραν των Ελλήνων- και αρκετούς ξένους τουρίστες. Σε ό,τι αφορά τις τιμές οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων σημειώνουν ότι κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η εικόνα, ανά περιοχή, διαμορφώνεται ως εξής:

Σαντορίνη

«Οι κρατήσεις κινούνται ανοδικά τόσο από τους Ελληνες όσο και από τους ξένους τουρίστες», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων του προορισμού, Μανώλη Καραμολέγκο. Στην εξέλιξη αυτή εκτιμά ότι έχει βοηθήσει η επιπλέον πτήση που έχει δρομολογήσει φέτος τον Απρίλιο για τον προορισμό η Aegean, αλλά και η αύξηση της χωρητικότητας των αεροπλάνων. Κατά τον κ. Καραμολέγκο, θετικά στην άνοδο των κρατήσεων λειτουργεί και το γεγονός ότι φέτος συμπίπτει το ρωμαιοκαθολικό με τον ορθόδοξο Πάσχα. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, σημειώνει ότι κινούνται στα ίδια επίπεδα με την πασχαλινή περίοδο του 2013.

Κέρκυρα

«Αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις στην Κέρκυρα για την περίοδο του Πάσχα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων του νησιού, Δημήτρη Διαβάτη. Οπως σημειώνει, στην πόλη όλα τα ξενοδοχεία θα λειτουργούν, αλλά κάποιες περιφερειακές μονάδες που είχαν λειτουργήσει πέρυσι, επειδή το Πάσχα εορτάσθηκε τον Μάιο, δεν θα ανοίξουν κατά τη φετινή πασχαλινή περίοδο. Για τις τιμές υπογραμμίζει ότι έχουν σταθεροποιηθεί στα περσινά επίπεδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές πριν από 4 με 5 χρόνια.

Νάξος

«Τα εισιτήρια στα πλοία με προορισμό τη Νάξο έχουν σχεδόν εξαντληθεί για την πασχαλινή περίοδο», επισημαίνει ο γ.γ. της ένωσης ξενοδόχων του προορισμού, Γιάννης Μαργαρίτης. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εισιτηρίων το έχουν προμηθευτεί επισκέπτες με καταγωγή από τη Νάξο, που έχουν εξοχικά στο νησί, ενώ μικρότερο ποσοστό έχει αγορασθεί από τουρίστες. Σημειώνει, τέλος, ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Χώρα έχουν ανοίξει και ακολουθούν τιμολογιακή πολιτική χαμηλής περιόδου.

Χανιά

«Ολα τα ξενοδοχεία στην πόλη έχουν ανοίξει ενόψει του Πάσχα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων του προορισμού, Μανώλη Γιαννούλη. Συνολικά σε όλο τον προορισμό έχει ανοίξει το 50% των ξενοδοχείων, καθώς πυκνώνουν οι πτήσεις και από το εξωτερικό, ενισχύοντας τις πληρότητες των μονάδων. Οι κρατήσεις κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ δεν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές, όπως σημειώνει.

Ρόδος

«Αυξημένες είναι οι κρατήσεις από την ελληνική αγορά σε σχέση με το 2013 στη Ρόδο», αναφέρει η αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού, Αντα Καραγιάννη. Για την περίοδο του Πάσχα υπάρχουν ανοιχτά αρκετά και καλά ξενοδοχεία τόσο στην πόλη όσο και σε άλλες περιοχές, προσθέτει. ενώ υπάρχουν ελκυστικά πακέτα με πτήσεις που έχουν δρομολογηθεί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η μέση τιμή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων διαμορφώνεται περίπου στα 75 ευρώ.

Στη Χαλκιδική

«Στη Χαλκιδική θα ανοίξουν περίπου 40 ξενοδοχεία φέτος, που είναι λιγότερα σε σχέση με την περσινή πασχαλινή περίοδο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδοχείων, Γρηγόρη Τάσιο. Ο λόγος; Οπως εξηγεί, φέτος το Πάσχα εορτάζεται Απρίλιο και δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη έλευση επισκεπτών από το εξωτερικό, όπως πέρυσι που ήταν τον Μάιο. Ο κ. Τάσιος σημειώνει ότι η μέση πληρότητα των μονάδων κινείται μεταξύ 50% και 60%, κυρίως με κρατήσεις από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Από την εγχώρια αγορά εκφράζει την ελπίδα ότι θα γίνουν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ο ίδιος λέει ότι οι Βαλκάνιοι τουρίστες κάνουν κρατήσεις 3 έως 4 διανυκτερεύσεων, ενώ οι Ελληνες 2. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία 3 αστέρων ξεκινούν από 50 ευρώ ανά διανυκτέρευση με πρωινό, ενώ στα ξενοδοχεία υψηλότερων κατηγοριών φθάνουν τα 100 ευρώ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *