ροή ειδήσεων

Ποιοι καρχαρίες και κροκόδειλοι; Διάγραμμα αποκαλύπτει πως οι πιο φονικοί εχθροί του ανθρώπου είναι ... [εικόνα]

Είναι από τα πιο ενοχλητικά πλάσματα που κατοικούν πάνω στη γη...
Προκαλούν αισθήματα αγανάκτησης, ίσως και άγχους, όταν τριγυρίζουν γύρω από κεφάλι μας τις καλοκαιρινές νύχτες. Ομως αν κάποιος μας ζητούσε να επιλέξουμε το μεγαλύτερο... εχθρό του ανθρώπινου είδους, δύσκολα θα μας πέρναγαν από το μυαλό.

Το μικρό τους μέγεθος και η σχετικά συχνή επαφή μαζί τους είναι στοιχεία που μας πείθουν ότι τα κουνούπια είναι πολύ πιο αθώα από ότι στη πραγματικότητα. Ωστόσο, σε ένα διάγραμμα που δημοσίευσε ο Μπιλ Γκέιτς σε προσωπικό του blog, αποκαλύπτεται η πραγματική φύση των μικρών, ενοχλητικών εντόμων.
Η επιβλητική όψη ενός λιονταριού ή τα κοφτερά σαγόνια ενός καρχαρία θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργήσουν την άποψη πως τέτοιου είδους ζώα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για το ανθρώπινο είδος. Ομως η αλήθεια είναι πως το πιο... άγριο κομμάτι της φύσης δεν ασχολείται και τόσο με τους ανθρώπους. Αντίθετα, τα κουνούπια με τις ασθένειες που μεταφέρουν είναι με διαφορά οι μεγαλύτεροι «δολοφόνοι» των ανθρώπων.
Η ελονοσία, μια από τις ασθένειες που μεταφέρεται από τα κουνούπια, είναι υπεύθυνη για περισσότερους από 600.000 θανάτους ανά χρόνο. Την ίδια στιγμή, οι ετήσιοι θάνατοι που έχουν προκληθεί από καρχαρίες, λύκους και λιοντάρια δεν ξεπερνούν συνολικά τους 150. Αναλογικά λοιπόν, ίσως να έπρεπε να φοβόμαστε παραπάνω τα μικρά έντομα που μπορούμε να βρούμε στο υπνοδωμάτιο μας, από κάποιο άγριο ζώο στη μέση της ζούγκλας.
Ενα ακόμα συγκλονιστικό στοιχείο που αποκαλύπτει το διάγραμμα είναι πως αν τα κουνούπια είχαν εξαφανιστεί από το πλανήτη, τότε ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου θα ήταν... η ίδια του η φύση. Κάθε χρόνο περίπου 475.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από ενέργειες συνανθρώπων τους. Αυτό καθιστά τον άνθρωπο το δεύτερο μεγαλύτερο κίνδυνο για... τον ίδιο του τον εαυτό.
Στη δημοσίευση του ο Μπιλ Γκειτς, συμπλήρωνε το αποκαλυπτικό διάγραμμα με τη περιγραφή: «Η ελονοσία απειλεί το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού και προκαλεί ζημία δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο». Το ίδρυμα που διευθύνει ο Αμερικανός επιχειρηματίας και η γυναίκα του, έχει κεντρικό στόχο την εξάλειψη της ελονοσίας αλλά και των υπολοίπων νόσων που μεταφέρονται από τα μικρά έντομα.
Δείτε το διάγραμμα που δημοσίευσε ο γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας:



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *