ροή ειδήσεων

Τα αναψυκτικά με ανθρακικό ενοχοποιούνται για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια!

Νέα μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε ότι τα αναψυκτικά που περιέχουν ανθρακικό ευθύνονται για θανάτους από εγκεφαλικό ή από καρδιακά επεισόδια...

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά είναι υπεύθυνα για θανάτους που οφείλονται σε εγκεφαλικά ή σε καρδιακά επεισόδια καθώς και για την ασθένεια του μεταβολικού συνδρόμου, τονίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, έπειτα από μελέτη που έκαναν με την συμμετοχή 60.000 γυναικών μέσης ηλικίας, σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με την μελέτη η τακτική χρήση αναψυκτικών αυξάνει τον κίνδυνο για θάνατο από ασθένειες του κυκλοφορικού σε ποσοστό 30% στα άτομα που καταναλώνουν αυτά τα αναψυκτικά, σε σύγκριση με άτομα που ουδέποτε υπήρξαν τακτικοί καταναλωτές αναψυκτικών.

Ο δόκτωρ Ankur Vyas, από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα στις ΗΠΑ, επικεφαλής της συγκεκριμένης μελέτης, εξηγεί ότι η κατανάλωση των αναψυκτικών αποδείχθηκε ότι έχει άμεση σχέση με το μεταβολικό σύνδρομο το οποίο ευθύνεται για μια σειρά ασθενειών, όπως η υψηλή πίεση, η υψηλή χοληστερίνη και η παχυσαρκία.

Πάντως ο καθηγητής Vyas δεν υπήρξε απόλυτος στα συμπεράσματά του, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν και άλλους ελέγχους προκειμένου να είναι σίγουροι για την άμεση σχέση των αναψυκτικών με τα εγκεφαλικά και τα καρδιαγγειακά επεισόδια, αφού πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που να είναι αθροιστικά υπεύθυνοι γι ' αυτές τις ασθένειες, εκτός από τα αναψυκτικά.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *