ροή ειδήσεων

Σαμαράς στο Bloomberg: Ξεχάστε τις εκλογές. Το 2015 θα έχουμε και δημοσιονομικό πλεόνασμα

Μία μέρα πριν την επέτειο ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο, στις 23 Απριλίου του 2010 και το αξέχαστο ταξίδι... του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο Καστελόριζο ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στο "Bloomberg", απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και αποκάλυψε ότι παρακολουθεί ο ίδιος το χρονοδιάγραμμα δράσεων που έχουν αναλάβει οι υπουργοί της κυβέρνησής του, τηλεφωνώντας τους ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, όταν διαπιστώνει καθυστερήσεις.

«Παρακολουθώ στον υπολογιστή μου τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οι υπουργοί. Αν βλέπω ότι κάπου υπάρχουν υστερήσεις, τους τηλεφωνώ και τους ρωτώ γιατί δεν έχουν κάνει αυτό που πρέπει, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Χωρίς μισόλογα και δικαιολογίες. Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να περάσουμε και στη δημόσια διοίκηση» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την πετυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από 4 χρόνια, ο κ. Σαμαράς είπε ότι περιμένει να υποχωρήσουν περαιτέρω τα spreads και πρόσθεσε «Δεν θέλαμε να δανειστούμε περισσότερα χρήματα από όσα έχουμε ανάγκη».

«Δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό, και επιπλέον έχουμε πια τη δυνατότητα να πάμε στις αγορές, αν χρειαστεί» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και είπε με νόημα πως: «Αν η Ελλάδα φτάσει τους στόχους της, κάτι που ήδη έχει κάνει, οι δανειστές έχουν δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2012 να μας προσφέρουν πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Κάναμε αυτό που έπρεπε, και τώρα περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν το ίδιο».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως το 2015 η Ελλάδα δεν θα έχει μόνο πρωτογενές, αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα.

«Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορούμε να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος, χωρίς να χρειάζεται να δανειστούμε χρήματα. Πολύ λίγες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να το κάνουν αυτό σήμερα» πρόσθεσε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *